avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare casa de către părinți
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare casa de către părinți

Bună ziua!

Daca mama mea vrea sa cumpere o casă pentru mine și soția mea, trebuie să o treacă pe numele ei pentru a nu avea probleme legale/de finanțe?
Daca da, ce demersuri sunt pentru a o trece pe numele meu? Se poate? E legal, sau trebuie să aștept să o moștenesc până să o trec pe numele meu?
Sau pur și simplu poate cumpăra casa cu banii ei pe numele meu și nu există niciun fel de probleme legale?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:14, 23 Februarie 2020

Casa o puteti cumpara pe ce nume doriti, dar...
Dacă o cumpără mama, la decesul ei va trebui să dezbateti succesiunea și dacă mai aveți frați, să o împărțiți cu acestia.
Dacă o cumpără pe numele dvs si veti ajunge la divorț o sa o împărțiți cu soția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Alexa2019Nick Alexa2019Nick Bună ziua. Imi puteți spune ce procent din moștenire ii revine soțului supraviețuitor in aceasta situație? Soția a rămasă și 4 copii. Singura avere ... (vezi toată discuția)
Dezbatem succesiunea după tata. cum se poate trece casa părintească pe numele copiilor mei? Andrej2014 Andrej2014 Buna ziua, tatăl meu a decedat in Feb 2019 si acum, împreună cu mama si cei doi frați ai mei, trebuie sa facem succesiunea. Tatăl si mama aveau in ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren intravilan tsk766 tsk766 Va supun atentiei situatia mea, tatal meu a decedat acum 5 ani si jumatate, pana la momentul de fata, din motive materiale nu am reusit sa deschidem ... (vezi toată discuția)