avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... banca mi-a virat bani in cont fara sa fi facut vreo ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

banca mi-a virat bani in cont fara sa fi facut vreo cerere.e normal?

Buna seara!Am si eu doua intrebari si sper sa ma puteti ajuta. In anul 2006 am facut un imprumut bancar la un hypermarket pentru cumparaturi diverse, am achitat in intregime imprumutul prin rate dar nu mi-am inchis contul; dupa cateva luni am primit prin posta un card neactivat drept recompensa pentru ,,client fidel" (mentionez ca nu am facut cerere pentru acest card)am sunat la banca respectiva si am activat acest card, si m-am folosit de acesti bani, am platit si ratele pana la inceputul lui 2009 cand am ramas fara serviciu. Acum dosarul meu a ajuns la firma de recuperare EOS.
intrebari:
1}. e normal ca banca sa se foloseasca de datele mele personale din contractul de imprumut pe care l-am avut pentru a emite un card pentru care nu am depus nici o cerere si nu am semnat pentru acest card?
2} ce se poate intimpla daca nu platesc aceasta suma - acum sunt angajat dar am un salariu foarte mic, si ca bunuri nu am decat un sfert din apartament(mostenire)-contractul nu a fost ipotecar
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:27, 10 Decembrie 2009
Probabil ca printre hartiile pe care le-ati semnat pt obtinerea creditului sau intr-una din clauzele contractului se specifica emiterea unui card anexat contratului.
Oricum, faptul ca l-ati activat si l-ati folosit implica acceptul dvs. tacit.
Daca nu achitati datoria firma de recuperari va initia procedura executarii silite, prin poprirea veniturilor salariale. Chiar daca aveti un salariu mic, ei pot solicita poprirea unei sume mai mici, dar pe o perioada mai mare, pentru a acoperi datoria respectiva+penalitatile de rigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita card de cumparaturi carrefour 2007 nukytza nukytza Buna ziua, In data de 9 aprilie 2015 am primit de la banca la care am contul de salariu un mail prin care mi se aducea la cunostinta infiintarea unei ... (vezi toată discuția)
Card de cumparaturi tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, am un card de cumparaturi facut prin [editat[;intre timp, contractand un credit ipotecar in valuta, nu am mai putut achita si rata lunara pt acel ... (vezi toată discuția)
Poprire asupra salariului pentru datorie card de cumparaturi letyerno letyerno Buna ziua , in urma cu 5-6 ani am primit in posta un card de cumparaturi fiind clienta fidela a unui magazin de electrocasnice.... am utilizat cardul,si am ... (vezi toată discuția)