avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Redeventa perceputa de 2 ori pentru concesiune teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Redeventa perceputa de 2 ori pentru concesiune teren

Buna ziua,
Datele problemei:
Exista contract de concesiune teren (din 2003) pe care s-a construit un atic. Titularii contractului sunt parintii mei (amandoi figureaza la partile contractante fara a se preciza cote de participare, nici in CF la partea 3.SARCINI nu erau trecute cote), ei fiind coproprietari ai locuintei ce beneficiaza de atic.
Dupa decesul tatalui meu (2012) am mostenit cota parte din locuinta (celalalta cota revenindu-i mamei mele). Nu am stiut atunci sa solicit la mostenire si dreptul la concesiune. Urmand pasii necesari pentru preluarea concesiunii (prin act aditional) am obtinut in 2019 un supliment la certificatul de mostenitor. Noul inscris CF continea cote de participare.
Actul aditional la contractul de concesiune a modificat concesionarii si a adaugat cote de participare si a adaugat obligatia individuala a concesionarilor sa achite redeventa conform cotelor detinute si retroactiv incepand din 2014.
Precizez ca redeventa este achitata la zi (inclusiv 2019) iar pe chitantele cu care s-au incasat aceste redevente sunt precizate numele concesionarilor initiali (amandoi, unul fiind in viata) fara a se preciza cote de participare.
Astfel am cosiderat ca obligatiile mai sus prezentate sunt onorate la zi.
Si eu si mama mea am primit cate o somatie de plata pentru redeventa pentru perioada de mai sus (2014-2019) la care s-au adaugat si penalitati mari.
In sfarsit intrebarea:
Cum pot determina in temeiul legii reprezentantul Consiliului Local sa nu mai pretinda plata redeventei inca o data si penalitatile aferente ei? Macar in situatia mamei mele ce figureaza cu numele pe chitante (fara precizarea cotei iar 2 s-au pierdut).
Multumesc, Liviu

Alte discuții în legătură

Inscriere in cartea funciara gabi1974 gabi1974 Achitarea integrala a unei redevente in baza unui contract de concesiune se poate inscrie in cartea funciara? care este temeiul legal? [Editat - va rog nu mai ... (vezi toată discuția)
Concesiune teren iulian2009 iulian2009 La sfarsitul anului 2010 am participat la o licitatie pentru concesionarea unei suprafete de teren. Am castigat licitatia urmand sa se intocmeasca contractul ... (vezi toată discuția)
Concesionarea exploatarii resurselor minerale godspeed godspeed Cat de binevenita ar fi implementarea unui cadru legal menit sa sisteze distorsiunile si dezechilibrele economice pe piata produselor obtinute din acelasi ... (vezi toată discuția)