avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Defacerea disciplinara cim-Speta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Defacerea disciplinara cim-Speta

Unei persoane salariate intr-o institutie bugetara pe Codul Muncii i s-a desfacut CIM pe motiv ca a savarsit o abatere disciplinara (lipsa nemotivata de la locul de munca,fapta condamnata si in ROI-ul institutiei ).Aceasta sanctiune a fost dispusa de comisia de disciplina in urma unei cercetari prealabile.Persoana respectiva da acum in judecata institutia publica si cere desfintarea deciziei conducatorului institutiei,reinstalarea in functia detinuta anterior cat si plata drepturilor salariale cuvenite pana in prezent..Este nevoie de indeplinirea procedurii prealabile stabilte de art. 7 din L554/2004 intr-un litigiu de munca?Ce exceptii pot fi invoate in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2006
cerbu1303, utilizator
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 12:29, 23 Iunie 2006
nu se aplica art.7 din legea contenciosului aici...
persoana este indreptatita daca se considera vatamata prin decizia respectiva, sa se adreseze instantelor de dreptul muncii-respectiv Tribunalului-sectia conflicte de munca...
exceptii?
pai depinde de situatie...una ar fi termenul in care a facut contestatia (cel de 30 de zile)-adica exceptia tardivitatii....
bafta multa
O intrebare de incepator cum aflu cand a fost depusa contestatia intrucat pe ea nu apare nici o data?
Te duci la arhiva tribunalului cu o imputernicire data de societate si soliciti dosarul. In dosar vei vedea pe contestatie la ce data a primit-o judecatorul de serviciu.
Daca nu ai inca numarul de dosar, te uiti in opisul alfabetic, in care cauti fie numele firmei tale, fie numele contestatorului si vei vedea numarul de dosar. Apoi , ceri dosarul.

O intrebare de incepator cum aflu cand a fost depusa contestatia intrucat pe ea nu apare nici o data?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel dupa 7 luni FLORIN172 FLORIN172 AM PRIMIT AZI DECIZIA CA BUC, NU MOTIVEZA IN NICI UN FEL ADMITEREA APELULUI REPUS PE ROL DUPA 7 LUNI, NICI DE EXCEPTIILE INVOCATE DE MINE, CA SI CAND NU AM ... (vezi toată discuția)
Apel dupa sapte luni FLORIN172 FLORIN172 MAI AM O ALTA CALE DE ATAC? Am avut un apel pe litigii de munca dupa 7 luni de la sentinta definitiva a Tribunalului T... Motivatia apelului a fost ca ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa scot o hotarare judecatoreasca veche de 20 de ani din alt oras daca nu stiu nr de dosar mdanielam mdanielam sotului meu ii trebuie o hotarare judecatoreasca pentru o condamnare pe care a avut-o acum 20 de ani. ii trebuie pentru scoala de soferi. a fost judecat la ... (vezi toată discuția)