avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... plata retroactiva pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

plata retroactiva pensii

Buna ziua,

Pana la urma cum se va aplica plata retroactiva a pensiilor din 2021?
Am 32 de ani, lucrez de 1 de zile in Ungaria. In Romania am putine ani de munca, 2,5 ani. Vreau sa acumulez ani de vechime. Conform legii, din 2021 si eu pot face asta? Ar fi important pt mine ca in Ungaria sa dovedesc ca ma o vechime mai mare.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:26, 25 Februarie 2020
La acest moment nu se mai poate cumpara vechime in munca.
Nici nu merita.
La acest moment:
Cuantumul contribuției de asigurări sociale este de 558 lei/luna.
Aceasta contributie va creste de an, la an.
Eu ma refer la anul urmator. Pana la urma din 2021 o sa am si eu dreptul cu varsta mea ca sa cumpar vechime?
Sa vedem mai intai daca legea 127/2019 va ajunge sa produca efecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut tuturor.nu locuiesc in romania.am auzit din unele surse ... cochintu cochintu salut tuturor.nu locuiesc in romania.am auzit din unele surse ca este posibil sa va intra o lege in vigoare pentru cumpararea vechimii la pensie in romania.am ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime in munca e discriminatorie alexstaneci alexstaneci As dori sa aflu cum poate fi atacata ordonanta de urgenta care da posibilitatea cumpararii de vechime in munca pentru pensie , doar persoanelor care nu au ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru vârstnic care nu a lucrat Alin_G Alin_G Bună ziua. Am o mătușă cu doar 2,5 ani vechime în câmpul muncii (vă rog să nu judecați, a avut o situație foarte dificila). În prezent, la ... (vezi toată discuția)