avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru vârstnic care nu a lucrat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru vârstnic care nu a lucrat

Bună ziua.

Am o mătușă cu doar 2,5 ani vechime în câmpul muncii (vă rog să nu judecați, a avut o situație foarte dificila). În prezent, la vârsta de 64 de ani, aceasta nu beneficiază de pensie. Aș avea următoarele întrebări:

1) Se pot achita cei 12,5 ani lipsă din minimul de vechime în câmpul muncii?
2) Dacă da, cum se face calculul? Cum pot afla suma necesară de plată? Se poate plăti suma întreagă pentru a începe demersurile pentru solicitarea pensiei?
3) Merită ca noi, familia, să facem acest demers sau ar fi mai bine solicitarea unui ajutor social pentru ea?

Orice răspuns este binevenit. Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
Alin_G, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:41, 4 Noiembrie 2019
De la Primărie, biroul de Asistență Socială, ar putea primi un ajutor social în cuantum de 144 LEI.
1) Nu se mai poate cumpăra vechime la acest moment.
2) Pentru o asigurare la viitor la acest moment se plătește 520 lei/ lună
Contribuția creste de la an,la an.
3)Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare ani pentru pensie Marsmary Marsmary Buna ziua, Numele meu este Marcela. Matusa mea, are varsta de 64 ani si ani in campul munci lucrati, 12 si 5 copii. Pentru a iesi la pensie , se mai ia in ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva pensii Szabolcs1 Szabolcs1 Buna ziua, Pana la urma cum se va aplica plata retroactiva a pensiilor din 2021? Am 32 de ani, lucrez de 1 de zile in Ungaria. In Romania am putine ani ... (vezi toată discuția)
O femeie de 64 de ani, cu 8 ani vechime ce șanse are să primească ... lilianatimofte64 lilianatimofte64 O femeie de 64 de ani, cu 8 ani vechime ce șanse are să primească o indemnizație socială și unde să se adreseze? (vezi toată discuția)