avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumparare ani pentru pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumparare ani pentru pensie

Buna ziua,
Numele meu este Marcela. Matusa mea, are varsta de 64 ani si ani in campul munci lucrati, 12 si 5 copii. Pentru a iesi la pensie , se mai ia in calcul cei 5 copii si se mai pot cumpara ani pentru pensionare, mentionez ca in perioada oct 2013 pana in aprilie 2016 a lucrat dar am descoperit ca angajatorul nu a depus nici o decl si nu figureaza angajata. Poate cumpara in acea perioada ceva ani si care este pretul?
Multumim anticipat!
Cu respect,
Marcela
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 1 Iunie 2019
Plățile retroactive pentru a va cumpara ani la pensii s-au putut face până în data de 31 decembrie 2018.
Acum puteti doar merge cu buletinul si sa va asigurati la casa de pensii si sa platii din luna iunie in colo cate 520 lei lunar in acest an. Plata se va face pana pe 25 a lunii urmatoare pentru luna curenta.
In prezent, pentru a iesi la pensie nu se ia in calcul nasterea celor 5 copii .
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru vârstnic care nu a lucrat Alin_G Alin_G Bună ziua. Am o mătușă cu doar 2,5 ani vechime în câmpul muncii (vă rog să nu judecați, a avut o situație foarte dificila). În prezent, la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil melcsy melcsy Este posibila acoperirea unor perioade lipsa din perioada legala de 12 luni anterioare nasterii copilului, prin plata retroactiva a unor contracte de asigurare ... (vezi toată discuția)
Pensia la limita de vârstă Valentino 69 Valentino 69 Am 68 de ani si 6 luni,nu sunt pensionar nu mai lucrez,I-mi lipsesc 2 ani si 6 luni ca sa omplectez 15 ani limita minima de cotizare ca sa pot primi pensie. ... (vezi toată discuția)