avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Competența instanțelor din România
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Competența instanțelor din România

As vrea sa aflu care sunt șansele de declinare sau respingere a unei cereri de divorț din România urmatoarele condiții:
Pe data de 10.10.2019 soția a fugit efectiv de acasă(noi fiind rezidenți in Italia și fetița născută aici) mințind ca merge cu fetița in parc a plecat in românia cu minora fara acordul meu,scopul fiind sa lase fata la mama sa și să mergem sa cautam de lucru in nordul italiei noi având servicii ok aici in sud .in consecința eu am depus o plângere la carabinieri pentru sustragere internațională de minori,acum având un proces penal in italia si mai am de depus unele documente(certificate pe care ea le-a furat din casa precum și un depozit de 6000 de euro din țară eu fiind titular de cont și ea împuternicita)pentru cerere de repatriere a fetiței.Intre timp ea a depus cerere de divorț in țară însă nu in locul unde aveam domiciliul in romania sau unde ne-am căsătorit ci in județul unde locuiește mama ei,schimbandusi actul de identitate in curs de valabilitate și făcând rezidență la mama ei.
Între timp am mai depus in romania și o alta plângere penală pentru furt intre soți, și nu m-a lasat sa vad nici fetita cand am fost acasă in decembrie de moș Nicolae.Acum eu voi invoca excepție de necompatibilitate generala a instanțelor din românia și voi aduce și probe din italia ca are proces penal depus înainte depunerii cererii ei .plus procedura de repatriere care momentan este blocată din cauza documentelor.am invocat conventia de la haga din 1980 sau cea de la bruxelles din 2006 cred,unde spune ca divorțul se face la ultima reședință efectivă a soților. Aștept unele lămuriri.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:28, 6 Aprilie 2020
Trebuie să lămuriți aspectul privind semnătura de pe întâmpinare. Cine a semnat întâmpinarea, tatăl dvs ? Ați menționat în procură că îl mandatați pentru reprezentare în dosar sau ați menționat și că doriți invocarea excepției necompetenței generale a instanțelor din România ?
Consider util ca, înainte de următorul termen, să vedeți ce s-a consemnat în ultima încheiere de ședință.
Ar fi bine să trimiteți o adresă la instanță prin care să învederați faptul că vă însușiți toate demersurile efectuate de mandatar, inclusiv invocarea excepției necompetenței generale a instanțelor din România. Tot atunci, trimiteți și întâmpinarea semnată de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Andre31 Andre31 Buna ziua sunt mama unei fetite de 10 si 3 luni.De la varsta de 1 an si 10 luni fetita mia fost incredintata mie. Eu mam recasatorit si fetita locuieste cu ... (vezi toată discuția)
Stimati avocați, trăim în străinătate și suntem în divorț. ... Vogels1980 Vogels1980 Stimati avocați, Cetățeni români, trăim în străinătate și suntem în divorț. Din cauza abuzurilor psihice a tatălui asupra mamei și copiilor, mama ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala si materiala divort in italia cezarad cezarad Am o intrbare. Doi soti, care au ultimul domiciliu comun in Romania urmeaza sa divorteze. Mai concret, sotia, plecata in Italia a promovat actiune de divort ... (vezi toată discuția)