avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament nou doar cu factura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament nou doar cu factura

Buna ziua, am facut o promisiune de vanzare cumparare pentru un apartament nou cu predare in 6 luni. Avansul pe care l-am achitat a fost de 20.000 euro. Diferenta care a ramas de platit este de 54.000. Daca ii achit si pe acestia acum voi avea o reducere de 1500 euro. La plata diferentei voi primi o factura, nu se mai face nimic la notar pana la predarea aprtamentului. Intrebarea mea este: ce riscuri am in aceasta situatie? Sau ce alte optiuni am pentru a fi mai in siguranta. Am inteles ca pot opta si pentru un act aditional care se face la notar. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:46, 26 Februarie 2020
mai intai o intrebare: promisiunea a fost notata in cartea funciara? in al doilea rand, pe dvs, ca persoana fizica nu va intereseaza factura, fiindca inca nu ati intrat in posesia a nimic, e corect? prin urmare, actul aditional notarial e solutia. solicitati in prealabil o consultatie avocatiala, pentru ca sa puteti pretinde includerea unor clauze care va favorizeaza in actul aditional. eventual, avocatul sa va asiste la notariat
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2020
adriandimitriu, utilizator
Sub nici o forma nu achitati nimic pana la incheierea unui act aditional la promisiunea de vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cerveza123 cerveza123 In data de 7 noiembrie 2017 s-a facut o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui imobil compus din teren + hala. In promisiune, partile au convenit ... (vezi toată discuția)
De 2 ani am dat un avans de 54.000 euro, unui dezvoltator pfa, ... Spiru Vasile Spiru Vasile De 2 ani am dat un avans de 54.000 Euro, unui dezvoltator PFA, pentru cumpărarea unui ap. cu 2 camere în București. Am semnat o Promisiune bilaterala de ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare crinaral crinaral Bunica a decedat acum 6 luni (mai2016). Dupa moartea ei a venit un domn care pretinde ca bunica a semnat cu el o promisiune de vanzare pentru un teren in anul ... (vezi toată discuția)