avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de deces
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de deces

Bună ziua! Opersoana care avea numai pensie de handicap poate beneficia de ajutorul de deces? Sau fica persoanei decedate,care este pensionara , beneficiază de ajutor bănesc?
Mulțumesc,o seara buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 26 Februarie 2020
Da.
Ajutorul de deces se acordă în cazul decesului:
• asiguratului;
• pensionarului;
• unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine primeste ajutor de inmormantare? militaruflorentina militaruflorentina Buna ziua, Va relatez pe scurt datele problemei si sper sa primesc un raspuns cat mai repede. Va multumesc anticipat. Unei persoane salariate (salariu minim ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces parinte - angajator anemoni anemoni buna ziua, Tatal meu a decedat anul trecut in aug 2017 . Va rog sa ma ajutati si sa imi comunicati daca firma la care lucrez este/era cumva obligata sa imi ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces larisalaly larisalaly Buna ziua, Un salariat solicita ajutorul de deces in urma decesului mamei sale. Conform legii pensiilor, [i]Asiguratul sau pensionarul beneficiaza de ... (vezi toată discuția)