avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moșteniri copil adoptat cu toate efectele unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moșteniri copil adoptat cu toate efectele unei filiațiuni firești

Bună dimineața.Vă rog frumos daca știe cineva așa în mare cam cât costă la un notar public să aflu dacă am de moștenit ceva de la părinții mei adoptivi ținând cont că acum 14 ani și jumătate m-am căsătorit și am plecat in altă localitate la distanță de 3 localități între ele.Acolo cu părinții mei adoptivi au luat că întreținător un băiat.Nu știu dacă i-au făcut contract de întreținător cu clauză sau altceva Cat au fost în viață nu mi-au spus absolut nimic . Tatăl meu adoptiv a decedat în luna octombrie a anului trecut iar mama adoptivă în luna ianuarie a anului acesta.Eu nu am nici certificatele de naștere, căsătorie și de deces ale părinților mei adoptivi fiind la acest băiat care le-a făcut cele necesare înmormântării lor .Cred că nu mi le va da vreodată că este influențat.
Eu că copil adoptat pot sa cer duplicate de la primăria comunei că prin primărie am fost adoptată?
Vă mulțumesc anticipat din suflet pentru eventualele răspunsuri, sfaturi . Sunteți persoane deosebite care ne dați sfaturi utile.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2020
Marinela Marin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marinela Marin , utilizator 19:41, 26 Februarie 2020
Buna ziua,
Fiecare notar are onorariul sau.
Puteti merge la primarie si vedea daca exista teren, constructii, etc., inscrise pe ROL-ul dumnealor.
Pentru a dezbate succesiunea la notar va trebuie acordul tuturor mostenitorilor.
Daca nu-l aveti...o sa trebuiesca sa mergeti in instanta.
Am fost la primăria comunei și nu mi-au dat nicio informație despre pământ sau ce au părinții mei adoptivi înscris la primărie pe titlurile de proprietate.Nu mi-au dat de acolo nici o informație absolut deloc.
Nu înțeleg de ce nu mi-au spus ce au părinții mei pe Rol- . Le-am arătat certificatul de naștere al meu pe care este specificat la mențiuni că sunt un copil adoptat cu toate efectele unei filiațiuni firești. Î-a cunoscut pe părinții mei adoptivi cât au fost în viață .Știau acest caz de cand m-au adoptat prin primăria comunei.Dar la primărie pentru ei parcă eram o străină ,am impresia că exist in țara nimănui
Ati facut dovada ca sunteti fiica dumnealor?
Ce raspuns v-au dat?

Ionut.ion a scris:

Ati facut dovada ca sunteti fiica dumnealor?
Ce raspuns v-au dat?

Le-am arătat certificatul meu de naștere unde la mențiuni este specificat că sunt un copil adoptat cu toate efectele unei filiațiuni firești.M-au găsit pe calculator cu decizia de adopție Nr 26 că am fost adoptată prin primăria comunei in 1985.Eu nu dețin nici certificatele de naștere, căsătorie sau deces ale părinților mei adoptivi Aceste certificate le deține acel băiat care l-au luat părinții mei adoptivi că întreținător și nu cred că mi le va da vreodată.
Unde pot afla dacă mai am dreptul și eu la ceva din ce au avut părinții mei adoptivi că la primărie nu mi-au spus absolut nimic ?
Cred ca nu ar strica sa discutati cu un avocat, legal dvs sunteti singura mostenitoare, daca acel contract nu eate valabil din diferite motive sau nu exista.
O sa trebuiasca sa va adresati instantei si nu strica ajutorul avocatului.

Alte discuții în legătură

Mosteniri Marinela Marin Marinela Marin Cum pot obține certificatele de deces și certificatele de naștere ale părinților adoptivi? Se poate cere duplicate la primăria comunei sau trebuie să ... (vezi toată discuția)
Mai am vreun drept? Marinela Marin Marinela Marin Mama mea adoptivă are un copil din flori pe care tatăl adoptiv nu l-a acceptat pe numele său când s-a căsătorit cu mama adoptivă. Acest copil din ... (vezi toată discuția)
Declarația de acceptare a succesiunii. Marinela Marin Marinela Marin Vă rog frumos să-mi spune-ti unde se depune declarația de acceptare a succesiunii la primăria comunei sau la un notar? Având în vedere ca succesiunea ... (vezi toată discuția)