avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moșteniri copil adoptat cu toate efectele unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moșteniri copil adoptat cu toate efectele unei filiațiuni firești

Bună dimineața.Vă rog frumos daca știe cineva așa în mare cam cât costă la un notar public să aflu dacă am de moștenit ceva de la părinții mei adoptivi ținând cont că acum 14 ani și jumătate m-am căsătorit și am plecat in altă localitate la distanță de 3 localități între ele.Acolo cu părinții mei adoptivi au luat că întreținător un băiat.Nu știu dacă i-au făcut contract de întreținător cu clauză sau altceva Cat au fost în viață nu mi-au spus absolut nimic . Tatăl meu adoptiv a decedat în luna octombrie a anului trecut iar mama adoptivă în luna ianuarie a anului acesta.Eu nu am nici certificatele de naștere, căsătorie și de deces ale părinților mei adoptivi fiind la acest băiat care le-a făcut cele necesare înmormântării lor .Cred că nu mi le va da vreodată că este influențat.
Eu că copil adoptat pot sa cer duplicate de la primăria comunei că prin primărie am fost adoptată?
Vă mulțumesc anticipat din suflet pentru eventualele răspunsuri, sfaturi . Sunteți persoane deosebite care ne dați sfaturi utile.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2020
Marinela Marin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marinela Marin , utilizator 19:41, 26 Februarie 2020

Ionut.ion a scris:

Cred ca nu ar strica sa discutati cu un avocat, legal dvs sunteti singura mostenitoare, daca acel contract nu eate valabil din diferite motive sau nu exista.
O sa trebuiasca sa va adresati instantei si nu strica ajutorul avocatului.

Acest băiat sta acum in casa părinților mei adoptivi cu curte , grădină o livadă mică de cireși și tot ce au ei pe lângă casă eu nu am beneficiat de nimic de acolo că fiica adoptivă a părinților mei .
El poate să aibă dreptul la toată casa și grădina?
Are dreptul sa stea in casa părinților mei adoptivi acest băiat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri Marinela Marin Marinela Marin Cum pot obține certificatele de deces și certificatele de naștere ale părinților adoptivi? Se poate cere duplicate la primăria comunei sau trebuie să ... (vezi toată discuția)
Mai am vreun drept? Marinela Marin Marinela Marin Mama mea adoptivă are un copil din flori pe care tatăl adoptiv nu l-a acceptat pe numele său când s-a căsătorit cu mama adoptivă. Acest copil din ... (vezi toată discuția)
Declarația de acceptare a succesiunii. Marinela Marin Marinela Marin Vă rog frumos să-mi spune-ti unde se depune declarația de acceptare a succesiunii la primăria comunei sau la un notar? Având în vedere ca succesiunea ... (vezi toată discuția)