avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Custodie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Custodie

Buna ziua,suntem divortati și avem custodia comuna a fetiței noastre de 4ani dar care locuiește cu mine.noi locuim in Austria și întrebarea mea e:daca doresc sa ma mut in România la viitorul meu soț împreuna cu fetița mea,as putea sa ma mut chiar daca fostul meu soț(tatăl fetiței)rămâne in Austria?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2020
cimpan_anamaria@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 12:13, 26 Februarie 2020
sigur că vă puteți muta.
părinții nu rămân pe viață legați de glie doar pentru că au trecut printr-un divorț cu minori.
astfel, întrebarea nu este dacă vă puteți muta ci dacă și care sunt formalitățile necesare în legătură cu fetița.
unde ați divorțat (țara)?
în principiu, dacă exercitați autoritatea părintească în comun cf. legislației românești (noțiunea de custodie nu există în Codul Civil), poate apărea nevoia de acordul/semnătura tatălui la înscrierea la grădiniță/școală, pentru decizii medicale importante sau următoarea dată când veți dori să ieșiâi din România, de ex.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil de 11 ani de la statul german olariuana olariuana Sunt divortata si cu fostul sot am o fetita de 11 ani . Prin Sentinta de div.fetita mi-a fost incredintata mie pentru crestere si educatie si pensie lunara in ... (vezi toată discuția)
Despre custodia comuna Kveronicak Kveronicak Sunt in divort de 2 ani .. Eu sunt plecata din tara ,,acum 2 luni ca sa nu dureze mai mult ne- am hotărât ca cerem custodia comuna cu domiciliu in România ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)