avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nelamurire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nelamurire

Exista vreun cod sau o lege cu privire la onorariul avocatilor? Am contactat un avocat pentru un apel, cerand un onorariu maricel, aceasta nu este problema, dar peste acest onoariu s a mai cerut:200 ron consultatia,200 ron prezentarea la apel,1000 ron intampinarea apelului si prezentarea si la acela desi sunt in aceasi zi dosar etc!Este normal sau face fiecare ce vrea si cine accepta isi asuma?mentionez ca nu ni s a precizat si acest fapt de la inceput ca in caz de face si paratul apel se mai percepe inca o suma
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:56, 26 Februarie 2020
Mai mult ma deranjeaza goana asta dupa bani cu orice pret, pentru ca am ales un avocat bun, si nu a contat cat a cerut atata timp cat isi stie meseria si este profi!,Asta ,cu stai asa ca mai trebuie sa achiti si aia si aia si aia mi se pare usor tiganesc
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2020
serban.m, utilizator
Contractul a fost pentru suma de 3200, plus aceste artificii aferente de 1400 ron si cate or mai urma

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Asa se lucreaza in avocatura de cand exista...profesia...
Au aparut unii avocati care merg pe exceptia dorita de dvs. in sensul ca o plata facuta sa fie for ever...pentru ca doar asa pot lua cazurile intrand sub pretul real al pietii.Din acest motiv a scazut valoarea prestatiei avocatiale dar.clientii au vrut asa...cum vreti si dvs. acum si regretati ca nu ati pierdut procesul.
Unii angajeaza avocat ca sa aiba si ei avocat si nu ca sa castige procesul.

Puteati discuta dar probabil ca avocatul v-ar fi refuzat cazul.

Nu este deloc maricel onorariul achitat de dvs. ci este chiar redus.
Cam atat primeste avocatul din oficiu ceea ce este foarte putin.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este usor tiganeala daca sunt servicii diferite.
De.pilda, sunt clienti care vor sa prelungeasca procesul.Se ia un onorariu proces si amanarile separat.Asa se lucreaza pe amanari care adesea sunt greu de obtinut si sa scoti 10 amanari sau mai multe nu este deloc simplu.

Mai sunt aparari care pot suspenda procesul.Alti bani pentru ca nu intra in judecata simpla.

Pentru a vorbi la.telefon cu avocatul plata trebuie facuta separat.Insa, multi avocati nu vor nici bani si nici sa vorbeasca la telefon...ca sa nu ii doara capul si nu raspund la.telefon.

Sunt situatii si situatii.

Avocatul dvs. lucreaza exact cum trebuie sa se lucreze si asa cum.se lucra cand avocatura era in voga cu avocati pretentiosi si profesionisti care erau apreciati de judecatori.
Eu am prins si acele vremuri si de aceea stiu.
Eu sunt din vechea garda.

In timp insa...lucrurile s-au schimbat si totul e facut la un mod care adesea enerveaza judecatorii pentru ca multi avocati nu au timp...
Si asa a cam aparut un razboi intre avocati si judecatori...
Eu unul.sunt aliat cu toti, am o pozitie neutra si ii inteleg pe toti...dar mi-a luat ceva timp ca sa fiu intelegator...
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu ContSters407458 ContSters407458 Cate costuri include onorariul unui avocat intr-un proces pana la finalizare, onorariul nu este inclus intr-o suma fixa de la inceput pana la finalizare ? se ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes amuliu amuliu Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum ... (vezi toată discuția)
Recursul unui proces armina armina vreau sa va intreb daca mai trebuie dat onorariu avocatului pentru recursul unui proces, mentionez ca avocatul a primit onorariul stabilit la inceput .va ... (vezi toată discuția)