avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indice de corectie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indice de corectie

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti ce este acest indice de corectie si la ce baza se aplica. Ma pregatesc sa imi depun dosarul de pensionare si nu sunt lamurita deloc in privinta acestui lucru.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 09:04, 1 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notiunea de indice de corectie a aparut incepand cu data de 01/01/2011 in art.170 al legii 263/2010.
In acest articol(170) se fac toate precizarile despre acest indice de corectie.
Este vorba despre o majorare cu un anumit procent a punctajului mediu anual bazat pe contributivitate.
In anul 2020 are valoarea de 1,41.
Ex:
La 1 punct prin aplicarea indicelui de crectie acesta va deveni 1,41
Adica o majorare de 41%.
Buna dimineata. Multumesc , domnule Carp. Sa aveti o primavara (si nu numai) implinita, ajutand multi oameni. Va transmit multumiri de pe malul Dunarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am iesit la pensie in 2014. si am avut indicele de ... Mihai53 Mihai53 INDICELE DE CORECTIE PENSIE :INFLUENTA Buna ziua, Am iesit la pensie in 2014. Si am avut indicele de corectie 1.07. Ne-a bombardat cu faptul ca se vor ... (vezi toată discuția)
Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata , eu am iesit la pensie de drept , in noiembrie ... BalanValentin BalanValentin Buna dimineata , eu am iesit la pensie de drept , in noiembrie 2019, in baza legii 263/2010, la virsta de 59 de ani si 3 luni , . conditii speciale de 8 ani ... (vezi toată discuția)