avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor

Poate fi contestata si anulată moștenirea acceptată de 1 mostenitor si la care alti doi moștenitori au renunțat?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:00, 28 Februarie 2020
Nu
Buna seara,
Renuntatorii, conform art. 1123 C.Civ., pot revoca renuntarea in rastimpul perioadei de renuntare.
Păi dacă cei doi renuntatori au dat fiecare declarație ca renunta irevocabil la toată masa succesorala si la moștenire, cum sa mai vina sa revoce?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Renuntatorii, conform art. 1123 C.Civ., pot revoca renuntarea in rastimpul perioadei de renuntare.

Dacă succesiunea nu a fost acceptată de ceilalți moștenitori.
Ceea ce nu e cazul aici.
Mostenitorii care au renunta la succesiune si care nu mai pot revoca declaratia de renuntare, nu mai au dreptul sa solicite in instanta anularea certificatului de mostenitor, indiferent daca sunt intrunite sau nu conditiile de anulare ale certificatului de mostenitor.

Cu exceptia acestor mostenitori, orice persoana care justifica un interes cu privire la mostenire si sunt intrunite conditiile prevazute de lege cu privire la nulitatea absoluta sau
relativa a certificatului de mostenitor, poate solicita si obtine in instanta anularea acestuia.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

Alte discuții în legătură

In cazul decesului unui barbat , mostenitorii , copii si mama ... dandin dandin In cazul decesului unui barbat , mostenitorii , copii si mama defunctului, la dezbaterea succesiunii vor sa dea o declaratie de renuntare la mostenire. In ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune; testament -noul cod civil mariapopescu mariapopescu Conform proiectului Noului Cod Civil, in situatia in care tata a dat renuntare la succesiune dupa sotie, atunci partea de avere la care a renuntat va mari ... (vezi toată discuția)
Retractarea renuntarii la mostenire in instanta danaana danaana Buna seara, am dat o declaratie de renuntare la masa succesorala fara sa stiu ca dupa moartea tatalui meu au ramas bunuri Am stiut doar de o casa la tara unde ... (vezi toată discuția)