avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta si calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta si calomnie

va rog sa-mi spuneti sub ce forma as putea rezolva in instanta penala sau chiar civila, insultele si calomniile care mi se aduc ?mai sunt incriminate cele doua?am auzit ca s-a revenit asupra lor, e adevarat?Daca nu s-a revenit, ce fel de actiune as putea face in acest sens intr-o instanta civila si ce sanse credeti ca as avea?
va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 01:03, 10 Decembrie 2009
Atat insulta cat si calomnia sunt infractiuni si sunt incriminate in Codul penal actual .Asa incat, daca aveti probe prin care sa va sustineti acuzatiile, puteti depune plangere penala. la politi sau parchet, in termen de 2 luni de la data la care ati fost insultat/calomniat .
mai e ceva, daca am pierdut procesul penal, pot sa redeschid un proces civil in acest sens? ce fel de actiune trebuie sa fac? ce sa invoc si ce pot sa cer?
va multumesc
O actiune in repararea daunelor morale, la instanta civila, privind tragrea la raspundere civila a persoanei care v-a adus atingere unor drepturi personal nepatrimoniale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si insulta? robert1979 robert1979 imi pot da in judecata sora pentru calomnie si insulta,si daca da,unde sa ma adresez?Va multumesc (vezi toată discuția)
O persoană mi-a adus injurii. există o limită de timp de la data faptei în care se poate depune plângere la poliție? Irina Barta Irina Barta Bună ziua! Am o întrebare referitoare la perioada în care se poate face o plângere la politie împotriva unei persoane care mi-a adus injurii? Este un ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila floxter floxter Se poate face plangere prealabila pentru calomnie si insulta in conditiile in care ele nu mai sunt incriminate? (vezi toată discuția)