avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încetare CIM cu perioada determinata în timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încetare CIM cu perioada determinata în timpul concediului de maternitate

Bună ziua. As dori sa știu dacă ma puteți ajuta cu un răspuns la următoarea întrebare.
Sunt angajata cu contract pe perioada determinata care urmează sa înceteze în data de 18 aprilie. Eu din data de 13 aprilie pot intra în concediu de maternitate, dar nu știu ce se v-a întâmpla după ce mi se încheie contractul de munca, cine îmi v-a mai plăti concediul? Trebuie sa îmi bag dosarul pentru șomaj sau cum trebuie sa procedez? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 27 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In aceasta situatie aveti doua posibilitati :
- fie va depuneti actele la AJOFM, pentru somaj

Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
Pe perioada concediului de maternitate si a CCC, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea fiecaruia dintre aceste concedii.

- fie sa depuneti certificatele pentru concediul de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le va calcula si le va achita.
Dupa terminarea concediului de maternitate veti depune la Primarie actele pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pot depune certificatul de concediu de maternitate la Casa de Asigurări de Sanatate încă din 13 aprilie cât sunt încă angajata? Sau aștept pana se încheie contractul de munca?
Numai dupa incetarea c.i.m.
Mulțumesc mult. Sper sa fie bine și sa pot primi și indemnizație pt ccc, dacă nu o sa mai fiu angajata ultimele doua luni.

Cornel Vasile a scris:

Numai dupa incetarea c.i.m.

Incetarea c.i.m. nu va afecteaza CCC, daca indepliniti conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de indemnizatia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil Anamaria16 Anamaria16 Bună ziua. Ma aflu în situația în care CM al meu încetează în 31.03.2020,iar eu trebuie să nasc aproximativ în 19.04.2020. În cazul în care nu voi ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie cc? Ana Denisa Ana Denisa Buna ziua! Ma numesc Ana.Sunt insarcinata in luna a sasea,iar contractul meu a fost pe perioada determinata ,incheindu- se ieri 14 iunie 2019. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Sarcina si incetarea cim Georgiana D. Georgiana D. Buna ziua!tocmai am aflat ca sunt insarcinata,dar CIM este pe perioada determinata,pana la 01.03.2020.o sa pot beneficia de indemnizatie pt CCC,deoarece am ... (vezi toată discuția)