Buna ziua ! Am o casa înainte de căsătorie si am cumpărat cu soțul 2000m pătrați ( pămînt) eu am un băiat și el o fata ! Doresc sa i fac băiatului meu un testament autentic cu casa si trei sferturi din pămînt! Bani de pe pămînt au fost de la părinți mei ! Se poate ataca testamentul ? Si dacă unul din.noi va muri cum se va împărți ? In cazul ca nu va fi testamentul?
Orice pe lumea asta poate fi atacat la instanța de judecată. Problema este dacă instanța va admite cererea, sau o va respinge. Sunt zeci de detalii și zeci de aspecte de la caz la caz.
Fiecare caz în parte este particularizat.
În unele situații cererile pot fi admisibile total, în alte cazuri admisibile parțial, iar în alte multe cazuri cererile de chemare în judecată sunt respinse ca inadmisibile și nefondate.
Copilul dvs (băiatul) o să vă moștenească pe dumneavoastră, iar copilul soțului (fata) îl va moșteni pe el.
Dacă muriți dvs prima, o să vă moștenească soțul și băiatul, pe cota parte care o aveți.
Soțul dvs în caz că va deveni soț supraviețuitor, va avea calitatea de moștenitor rezervatar, și va putea ataca în instanță testamentul.
Dacă va muri soțul primul și va rămâne ceva bunuri după el, cum ar fi terenul care e bun comun dobândit în timpul căsătoriei, o să-l moșteniți dvs împreună cu fata lui.
Legea este gândită de legiuitor în așa logică, încât nimeni să nu-și dezmoștenească 100% propriul lui copil, sau să-l dezmoștenească definitiv pe copilul soțului din altă căsătorie.