M-am pensionat (medic) si am continuat sa lucrez - garzi in spitale - infiintand un PFI pe domeniul medical.
Intre timp, un coleg chirurg care are tot PFI a fost actionat in judecata de un pacient si obligat sa isi vanda masina si apartamentul ca sa-i plateasca daune, cu toate ca nu era vina lui ci a unui partener de activitate. Nu intru in amanunte...
Din cate inteleg, la un PFI raspunzi cu bunurile personale in caz de "ceva", iar la un SRL nu.
As vrea sa renunt la PFI si sa imi fac un SRL.
Cum sa procedez ca sa nu patesc precum colegul de mai sus?
Inteleg ca la SRL am nevoie de administrator (?) care raspunde tot cu... bunurile personale?!
Daca sunt unica persoana din SRL-ul respectiv, deci automat voi fi si administrator, cum fac ca sa nu imi pun bunurile personale in pericol?
Exista vreo posibilitate?
Multumesc!
Pai, indiferent sub ce forma interactionati cu statul, cata vreme prestatii servicii medicale, in ceea ce il priveste pe pacient sunteti medic si raspundeti in aceasta calitate. Colegul dvs a raspuns in calitate de medic. Un SRL va protejeaza mai bine decat un PFI/PFA impotriva unei raspunderi care deriva din activitatea comerciala, in sensul ca, cata vreme nu ati incheiat acte in frauda creditorilor, raspundeti numai in limita capitalului social, este adevarat. Pe de alta parte, raspunderea dvs in calitate de medic fata de pacient (in cazul unui malpraxis de exemplu) nu dispare doar pentru ca sunteti angajat/colaborator al unui SRL si nu titular al unui PFI/PFA/.
Malpraxis
doctorATU
In caz ca vreau sa mi se faca dreptate, pe cine e recomandat sa actionez in judecata?... spitalul care a angajat medicul sau pe medic insusi? (vezi toată discuția)