avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL individual - cum pot evita sa raspund cu bunurile ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL individual - cum pot evita sa raspund cu bunurile personale daca sunt si administrator?

M-am pensionat (medic) si am continuat sa lucrez - garzi in spitale - infiintand un PFI pe domeniul medical.
Intre timp, un coleg chirurg care are tot PFI a fost actionat in judecata de un pacient si obligat sa isi vanda masina si apartamentul ca sa-i plateasca daune, cu toate ca nu era vina lui ci a unui partener de activitate. Nu intru in amanunte...
Din cate inteleg, la un PFI raspunzi cu bunurile personale in caz de "ceva", iar la un SRL nu.
As vrea sa renunt la PFI si sa imi fac un SRL.
Cum sa procedez ca sa nu patesc precum colegul de mai sus?
Inteleg ca la SRL am nevoie de administrator (?) care raspunde tot cu... bunurile personale?!
Daca sunt unica persoana din SRL-ul respectiv, deci automat voi fi si administrator, cum fac ca sa nu imi pun bunurile personale in pericol?
Exista vreo posibilitate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:25, 29 Februarie 2020
Colegul nu avea asigurare de mallpraxis?
Platea asiguratorul.

Pe SRL nu raspundeti cu bunurile personale decat in caz de fapta delictuala sau in caz de faliment daca sunteti vinovata de faliment.
Pentru mai multe detalii ar trebui sa mergeti sa consultati un avocat intrucat discutiile detaliate pot fi mult mai lungi.
Colegul avea asigurare de malpraxis dar pentru o suma mica din cate am inteles.
Voi incerca sa vorbesc cu un avocat, multumesc
Inseamna ca a fost foarte mare prejudiciul in cazul colegului.

Daca prestati ca medic puteti raspunde si personal intrucat eu ziceam de raspunderea delictuala.
Este bine sa mergeti la avocat pentru ca aveti mult de discutat dar vedeti ca nu ajung 10 minute.
Consultatia juridica nu este precum consultatia medicala unde in 10 minute medicul se lamureste.
Pe parte juridica este mult de discutat.
Este cumva cum invatati la facultate de o afectiune medicala, ca sa intelegeti mai clar situatia si avocatul trebuie sa va explice precum la un curs.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ar fi bine sa gasesc pe cineva care sa imi explice exact, noi suntem pregatiti pe domeniul medical dar nu ne pricepem foarte mult in alte domenii.
Nu stiu exact care a fost prejudiciul pentru coleg, cunosc cazul doar indirect. Stiu ca erau 2 medici implicati in caz; cel care lucra pe SRL (anestezistul) nu a platit nimic fiindca SRL-ul avea capital 200 lei, iar cel care avea PFI (chirurgul) a avut mari probleme si a trebuit sa raspunda cu apartamentul. Nu a fost vorba de raspundere diferita, ambii au fost in culpa in mod egal.
De aceea doream sa aflu exact cum e mai sigur sa lucrezi...
Multumesc oricum pentru amabilitatea de a raspunde!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Februarie 2020
retzy, utilizator
Cu siguranta ca puteti gasi avocat care sa va explice doar ca trebuie sa discutati dinainte pretul pe ora ca sa stiti clar.
Ar trebui ca mai multi medici sa va adunati si sa platiti un avocat deoarece pretul consultatiei este destul de mare si ar fi bine sa aveti acelasi avocat si in caz de proces.
Sa faceti un soi de asigurare cu avocatul.
In Germania asa se face.

Medicul chirurg avea culpa iar anestezistul este posibil sa nu fi avut culpa medicala.
Sfatul meu este sa delegati avocatul ca sa studieze si cazul lor.
Doar daca operatia a fost facuta fara anestezie si chirurgul ar fi gresit ar fi raspuns juridic amandoi.
Ce va spun eu spun si judecatorii si de aceea va recomand sa se studieze si cazul lor pentru ca nu se poate sa fie cum ati inteles dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl individual unde sunt tot eu si administrator - cum pot evita sa raspund cu bunurile personale? retzy retzy M-am pensionat (medic) si am continuat sa lucrez - garzi in spitale - infiintand un PFI pe domeniul medical. Intre timp, un coleg chirurg care are tot PFI a ... (vezi toată discuția)
Malpraxis- sectionarea ductului salivar liamatei liamatei Buna ziua! vreau sa va intreb daca in problema mea se merge la mediator sau direct la un avocat. am fost operata de o tumora la obraz. in urma operatiei mi ... (vezi toată discuția)
Posibil malpraxis: mama a decedat înainte de a ieși din sala de operație în urma unei intervenții pentru ruptură de menisc. care ar fi pașii de urmat? Olivia25 Olivia25 Buna seara , Pt. a nu influenta in vreun fel raspunsurile primite, nu o sa dau numele spitalului si nici judetul in care se afla. Descriere problema O ... (vezi toată discuția)