avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli de judecată
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli de judecată

În actiunea de chemare in judecata s-a cerut obligarea pârâților la plata cheltuielilor de judecata.
Au existat mai multe termene de judecată, apoi la final, instanta a spus: Ramane in pronuntare.

cand trebuia sa se depuna dovada cheltuielilor de judecata, dupa ce instanta a spus ca ramane in pronuntare, sau inainte ca instanta sa spuna: ramane in pronuntare?
Cel mai recent răspuns: Narcisa_ , utilizator 06:58, 1 Martie 2020


Aurel Fleancu a scris:

Art. 452 Cod procedura civila.

Partea care pretinde cheltuieli de judecata trebuie sa faca, in conditiile legii, dovada existentei si intinderii lor, cel mai tarziu la data inchiderii dezbaterilor asupra fondului cauzei.


Constat ca trebuie dovedit cel tarziu la data inchiderii dezbaterilor asupra fondului cauzei, nu scrie nicaieri ca trebuie pana la inchiderea dezbaterilor, asadar se poate depune dovezile cheltuielilor de judecata si dupa ce judecatorul a spus RAMANE IN PRONUNTARE, pentru ca scrie cel tarziu la data inchiderii dezbaterilor asupra fondului.

Consider ca am depus in termen, in data zilei respective, dar instanta nu mi-a luat in considerare dovada cheltuielilor de judecata depuse imediat intr-un minut dupa ce instanta a spus ca ramane in pronuntare.

Se mai poate face ceva pentru a solicita cheltuielile de judecata?
Formulati aceste critici in calea de atac, dupa ce veti primi pronuntarea.
Rămânând în pronunțare s-au înschis dezbaterile, deci ați depus dovezile tardiv!
Pe lângă articolul menționat, are incidență și art 394, alin 3 Cod Procedura Civilă, în lumina căruia
"(După închiderea dezbaterilor, părțile nu mai pot depune niciun înscris la dosarul cauzei, sub sancțiunea de a nu fi luat în seamă."
Domnule avocat Alexandru, nu stiu daca ati citit de la inceput si până la final, observ ca aveti argumente, dar doresc si eu sa-mi aratati un argument in care instanta informeaza partile ca termenul viitor va fi ultimul termen de judecata.

Mie personal, nu mi se pare corect ca de fiecare data cand am fost la proces, si cand credeam ca acel termen va fi ultimul termen, de fiecare data, instanta a precizat un alt nou termen, termen peste termen pana cand deodata, cand nici nu ma asteptam, instanta a spus ca ramane in pronuntare. Am depus apoi imediat dovada cheltuielilor de judecata in ziua respectivă, imediat după ce instanta a spus ca ramane in pronuntare.
Eu nu va pot scrie ce doriti dvs sa vedeti, acestea sunt temeiuri de drept pe care care isi va motiva si instanta solutia si care sunt unanim acceptate in doctrina si jurisprudenta!
Dupa ce instanta a ramas in pronuntare, nu se mai pot depune dovezi de niciun fel, doar note scrise!
Puteati depune chitantele pentru cheltuieli la orice termen, nu trebuia sa-l asteptati pe ultimul!
Deci, raspunsul la intrebarea dvs este: inainte de a ramane in pronuntare!
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat- depunere chitanta la dosar pentru acordarea cheltuielilor mihai03 mihai03 Rog sa scuzati pentru aceasta intrebare. Am constatat, pot depune documente pentru justificare, unde onaratiul pentru avocat a fost, in acelasi timp cu decizia ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată. danaa1 danaa1 Conform legislaţiei în vigoare (art. 452 NCPC partea care pretinde cheltuieli de judecată trebuie să facă, în condiţiile legii, dovada existenţei şi ... (vezi toată discuția)
Exista dreptate? Ynna87 Ynna87 Buna ziua. Am avut un proces in care \"ma lupt\" pt pensia alimentara a copilului meu. Am castigat in parte procesul insa facut apel pt cheltuielile de ... (vezi toată discuția)