avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision agentie imobiliara

Buna ziua. Am avut o vizionare la un apartament cu un agent imobiliar. Asa cum se practica acte semnate la volt de strada,pe numele sotului. Neam intalnit.. Am avut discutie cu proprietarul... Cu agentul... Nu neam pus de acord la pret si comision.. Am primit telefon dupa cateva zile de la agent ca nu este proprietarul de acord cu suma noastra si atat. Ulterior mama mea s-a intalnit cu proprietarul( gasind anuntul lui personal pe internet) si a actizitionat apartamentul. Dupa aprocimativ o luna a primit sotul meu telefon de la agent ca v-a fi dat in judecata conform clauzelor contractului de vizionare., ca a cumparat mama mea apartamentul. Am primit pe whathap si o copie de pe contract (pe loc la vizionare nu am primit) si culmea e trecuta si mama mea. Ce se poate face?
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2020
Sorina Iliana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sorina Iliana , utilizator 20:39, 28 Februarie 2020
Agenția imobiliară are dreptul să vă dea în judecată. Aveți posibilitatea să vă apărați în timpul procesului, dacă considerați că aveți dreptate. Prima apărare este să depuneți întâmpinare când veți primi cererea de chemare în judecată.
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2020
Dapix, utilizator
In hartia semnata la vizionare erati trecuta doar dvs. si sotul?
Daca da, ii puteti intreba cu ce drept au trecut-o si pe mama dvs. in contract, mai ales daca va difera numele de familie.
De instanta nu puteti scapa dar cred ca trecerea mamei dvs. in contract, fara acordul dumneaei, reprezinta o cale de aparare.
Daca mama l-a cumparat, puteti invoca inclusiv exceptia lipsei calitatii procesuale pasive!
Alegeti un avocat si mergeti la o consultatie juridica, luati contractul la dvs!
Era doar sotul meu.

Ionut.ion a scris:

In hartia semnata la vizionare erati trecuta doar dvs. si sotul?
Daca da, ii puteti intreba cu ce drept au trecut-o si pe mama dvs. in contract, mai ales daca va difera numele de familie.
De instanta nu puteti scapa dar cred ca trecerea mamei dvs. in contract, fara acordul dumneaei, reprezinta o cale de aparare.

Nu am contract decat cel trimis pe whathap ieri dupa ce l-am solicitat.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Daca mama l-a cumparat, puteti invoca inclusiv exceptia lipsei calitatii procesuale pasive!
Alegeti un avocat si mergeti la o consultatie juridica, luati contractul la dvs!

Alte discuții în legătură

Contract vizionare apartament ContSters153565 ContSters153565 Buna, ma numesc Nadia ,de curand am cumparat un apartament an decembrie mai precis iar azi a primit mama un telefon de la o agentie ca o da an instanta ca nu a ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare semnat pentru alte proprietati Andrei-911 Andrei-911 Hello. Am vizionat cu un agent 2 apartamente, pentru care am semnat contract de vizionare. Ulterior, am gasit un anunt pe net si angentul a contactat ... (vezi toată discuția)
Sora mea a vizionat, pentru mine, un apartament cu altă agenție decât aceea cu care am încheiat noi contract. putem fi obligați să plătim comision ambelor agenții? Wipo Wipo Buna ziua, suntem in cautarea unui apartament si in ultimele luni am fost sa vizitam o gramada de apartamente gasite pe site-uri de imobiliare, majoritatea ... (vezi toată discuția)