avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna ziua! Am o întrebare pt dvs. Tataia a murit acum 3 ani iar moștenitoare sunt mamaia mama și cu inca 2 surori.mamaia fiind bolnava o are pe mama că îngrijitoare. Exista vreo calea legală că mamaia sa ii lase partea ce îi revine din moștenire noi ne făcând succesiunea pt că nu ne înțelegem cu celelalte surori? Am fost la un notar și mi-a zis că poate da o declarație împreună cu 2 martori și cu o donație.iar când am cerut părerea altuia ne-a zis că nu se poate pt că donația este atacabilă. Pe noi ne interesează ceva ce nu se poate ataca in instanță mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Februarie 2020
Alex savu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 22:14, 1 Martie 2020
puteți fie să dezbateți succesiunea în instanță, dacă nu vă înțelegeți cu ceilalți moștenitori, fie să discutați cu notarul posibilitatea vânzării moștenirii.
este o posibilitate legală (art. 1747 Cod Civil și urm.) și ar trebui ca orice notar să știe să vă explice în detaliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare -cumpărare sau donație Dacus Dacus Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu situația de mai jos. Mama mea nu are niciun ajutor financiar inafara de ajutorul social dat de primărie si m-am oferit ... (vezi toată discuția)
Cum poate sora mea dovedi ca a cumparat partea mamei noastre din casa - exista un act de vanzare cumparare, dar banii s-au dat ? Anca Ionescu Anca Ionescu Suntem 2 surori; dupa moartea ultimului parinte - mama - am vrut sa facem succesiune si sora mea a zis ca mama i-a vandut mai demult partea ei dupa succesiunea ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire mircea60n mircea60n Tatal meu vitreg are o casa la care proprietari sunt el si fiul lui (fratele meu vitreg) in proportie de cate 3/8 fiecare, plus mama mea in proportie de ... (vezi toată discuția)