Buna ziua,
In situatia aplicarii unei amenzi de 2000 de lei pentru aruncarea unui rest de tigara pe jos, exista si situatii in care instanta va anula acea amenda si o va inlocui cu avertisment? Au fost situatii in practica in acest sens?
Multumesc.
Dvs credeti ca exista o bază de date cu jurisprudenta în care spatele sunt catalogate după mucuri de țigară,aruncare gunoaie sau contraventii rutiere.Puteti formula contestație,depinde de cum va prezentati,ce impresie isi face instanta,ce poveste spuneti,poate găsiți și un martor care sa va sustina povestea și atunci sunt sanse . sSancțiunea este destul de aspră sunt unii care arunca camioane cu moloz și nu sunt amendati .Teoretic aveti sanse ca instanta sa dispună înlocuirea amnezii cu avertisment.
Multumesc. Intrebarea mea era adresata in sensul in care un coleg s-a intalnit cu o astfel de situatie in care sa fie inlocuita amenda cu avertisment... nu am mentionat eu nimic de nicio baza de date.... dar eu va multumesc pentru ... interventie.
Domnule și daca s ar fi întâlnit nu avea nici o relevanță pt dvs atat timp cat situatiile din fiecare speta diferă Într-o cauză poate cel care a aruncat țigara nu avea la indemana un coș și a făcut dovada acestui lucru,in alta cauza situația putea sa fie alta ,poate-i tremura mana din motive medicale etc.Chiar dacă dvs ati avea o hotărâre judecătorească într-o situație asemănătoare cu a dvs si o depuneti instanta nu este obligată să țină cont de ea .
Stiu ca nu este obligata sa tina cont de ea... eu doream doar sa stiu practica instantelor pe aceasta tema (chiar si in diverse circumstante) ca o simpla idee... nu ca regula generala... va multumesc, dar nu cred ca suntem aici ca sa imi demostrati de ce nu este in regula sa adresez o intrebare, ci ca sa schimbam anumite idei. Am inteles la ce va referiti si care este optica dumneavostra. Va multumesc pentru raspunsuri.