avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Traversat pe marcaj pietonal AMENDA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Traversat pe marcaj pietonal AMENDA

In cursul zilei de ieri seara am traversat pe o trecere de pietoni marcat cu linii, cand politia m-a oprit si mi-a completat un proces verbal cum ca as fi trecut printr-un loc nepermis. Atunci am aflat ca acea trecere a fost mutata dar liniile si marcajul pe asfalt au ramas acolo.
Cei care sunt din Cluj, cunosc trecerea de pe str. Campului fix langa noul sensul giratoriu.

Intrebarea ar fi daca as avea sanse sa castig la judecatorie, prin urmare sa mi se stearga si amenda.
Nu mi se pare moral si normal sa dai amenzi daca nici nu ai sters marcajul, stiu ca marcajele rutiere nu tin de politie, ei doar aplica legea uneori chiar abuziv as spune.

Atasez si o poza, mentionez ca am trecut dinspre partea cealalta inspre partea in care am si facut poza.
[ link extern ]

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
romanya123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 10:08, 7 Noiembrie 2017
Depuneti contestatie in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal.
Verificati daca in zona nu exista vreun indicator "Trecere pietoni desfiintata". Daca nu exista faceti fotografii la marcaj si le depuneti la contestatie, solicitati transformarea amenzii in avertisment.
@cyan
Atat timp cat trecerea pietonala a fost desfiintata,nu exista indicatoare rutiere care sa atentioneze participantii la trafic si pietonii despre trecere pietonala,nu se justifica demers in instanta
ynocentta, utilizator
Mesajul a fost scris anterior postarii pozei de catre @romanya123.
In departare se vede un indicator si lipsa marcajelor de langa trotuar. Se poate totusi observa lipsa marcajului pietonal din apropierea zonei de unde a fost facuta poza. DUpa ce am vazut poza nu cred ca exista sanse de anulare a pv.
Multumesc pentru raspunsuri, totusi mai astept cateva pareri.

Tot mi se pare putin abuziv din simplul fact ca nu e sters marcajul, e prea deplasata amenda aia.

@cyan
Marcajul lipseste pe o parte din cauza ca au facut lucrari la drum, au mai adaugat o banda.
Probabil ca am sa platesc amenda, prea multe batai de cap sa merg in instanta, totusi am incredere in simtul meu civic si sunt sigur de faptul ca nu meritam amenda, un avertisment ar fi fost indeajuns.
romanya123, utilizator
Puteti face contestație si să solicitați înlocuirea amenzii cu avertisment. Asa ati avea Șanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate pieton. Monica H. Monica H. intrebarea mea este > Pentru neacordare prioritate pieton, pe trecerea de pietoni se pot aplica mai multe sanctiuni, prin acelasi proces verbal?? De ex. ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere pieton prin loc nemarcat si nepermis claudia nemes claudia nemes Buna ziua, Am fost amendata pentru trecerea prin loc nepermis. Agentii erau la panda sa amendeze pietonii la un loc unde toata lumea trece ca sa prinda ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere pe zebra la culoarea rosie fulminator fulminator Buna ziua, In dimineata asta am trecut ca pieton pe o trecere de pietoni cand culoarea semaforului pietonal era rosie. Masina politiei astepta dupa colt, si ... (vezi toată discuția)