avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna - certificat de naștere minor nerecunoscut de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna - certificat de naștere minor nerecunoscut de tata în Spania

Am si eu o intrebare daca divortezi si nu recunosti ca ai copil ce este de facut? Si daca copilul va fi trecut pe numele mamei la registro civil spaniol si mamá nu reuseste este sa i faca certificat romanesc ?
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Avand in vedere ca inteleg ca locuiti in Spania si ati uitat romaneste, va sfatuiesc sa divortati in Spania si sa intrebati un avocat spaniol.
Ma scuzati pentru ca nu am reusit sa ma exprim corect dar problema este urmatoarea eu mam intresat la avocatii spanioli si romanii deci rezulta ca eu sunt casatorita cu un roman si el sub nici o forma nu doreste acest copil am sunat la consolatul Roman si ei imi cere certificatul de nastere al tatalui pentru ai face certificat de nastere ,tatal sa dus la in avocat sa bage divort de mine nu stiu cat dureaza acest divort dar eu mai am un pic si am sa nasc acest copil cum spuneam eu in acest moment ma aflu in spania si as dori sa imi inscriu copilul la registrul civil ca Mama singura pentru ca tatal nu este de gasit este plecat din tara si nu se gaseste parintii mei vb cu parintii lui si asa primim informatii despre el
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2020
Ella si costel, utilizator
Not me
Nu cunoaștem legislația din Spania, însă în România, copilul nascut sau conceput in timpul căsătoriei are ca tata pe soțul mamei.
Cu alte cuvinte, chiar dacă divortati, daca din punct de vedere cronologic, copilul a fost conceput cât erati căsătoriți, autoritățile române îl vor trece pe sot ca tată.
Stimata doamna,

Asa cum s-a aratat mai sus de catre colega mea, copilul conceput in timpul casatoriei este prezumat a fi al sotului.(opereaza prezumtia de paternitate ).

Prin urmare, la momentul cand se va efectua transcrierea nasterii ( fiind deja emis un certificat de nastere,de catre autoritatile spaniole ) la rubrica "TATA" va figura sotul dumneavoastra.

Nu are relevanta faptul ca divortati.

Copilul a fost conceput si nascut in timpul casatoriei.( avem in vedere art. 414 din Codul civil ).

Va sugerez sa sunati la SERVICIUL DE STARE CIVILA din cadrul PRIMARIEI in a carei raza teritoriala domiciliati, pentru a sti ,in concret, ce documente sunt necesare transcrierii actului de nastere emis in strainatate.

Formalitatile pot fi efectuate prin avocat, cu procura speciala .


Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere la copil Vasilica-Irina Vasilica-Irina ce nume de familie al mamei va trece in certificatul de nastere al copilului daca eu port numele de casatorie a sotului care inca nu am divortat dar copilul ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii la starea civila cool123 cool123 buna ziua, am inteles ca nasterea se inregistreaza la termen de 14 zile la starea civila pe raza careia a avut loca nasterea, respectiv sectorul unde se afla ... (vezi toată discuția)