avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul recalcitrant!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul recalcitrant!

Buna dimineata,
Locuiesc la bloc, la etajul doi si ne confruntam cu urmatoarea problema:
Vecinul de la parter, da muzica foarte tare, in timpul zilei, noptii sau oricand are el chef sa ne deranjeze, bate cu ciocanul in peretii apartamentului lui, ne ameninta cu moartea(inclusiv pe copii nostri) si ne adreseaza(urland/strigand) injurii de nereprodus din apartamentul lui sau scoate capul pe geam, ca sa-l auzim mai bine. Injuriile si amenintarile sunt adresate catre anumite persoane, sau au caracter general, in acest sens avem o inregistrare audio si un filmulet, facute cu telefonul mobil.
Am chemat polita de nenumarate ori si a foast amendat de fiecare data, dar manifestarile lui au contiunuat, chiar au capatat un caracter fizic, in sensul ca distruge casetele postale de pe scara blocului dar doar ale anumitor vecini(este inregistrat de sistemul video, instalat pentru securitatea noastra), umbla la tabloul electric, inlocuind siguranta proprie(probabil arsa) cu a altui vecin, lasand-ul pe acesta din urma fara curent.
Impreuna cu cativa vecini, am depus mai multe plangeri, la sediul politiei, in care au fost prezentate manifestarile acestui vecin, iar acum am inteles ca are dosarul inaintat catre judecatorie.
Am aflat de la politistul de proximitate ca este bolnav, adica are o forma de depresie, iar ultimul diagnostic este acela de schizofrenie paranoida si probabil ca urmeaza un tratament medicamentos, periodic fiind internat. Dupa ce revine de la spital, o perioada scurta de timp este liniste, doar cateva zile, pana incaseaza indemnizatia/pensia cand isi cumpara bautura si fireste incepe “spectacolul” care se repeta pana la urmatoarea indemnizatie/pensie sau spitalizare.
Nu stim daca are discernamant sau daca are tutore, dar manifestarile lui devin din ce in ce mai agresive!
Aceasta situatie se mentine de 4 ani, timp in care manifestarile lui au evoluat gradual, la inceput doar dadea muzica tare, apoi au fost “adaugate” injuriile, dar urla/striga doar in apartamentul lui, au aparut si loviturile de ciocan in pereti, dupa care a inceput sa strige si sa injure si pe geam, ca sa-l auda toata lumea si a inceput si distrugerea repetata a cutiilor posatale.
Nu stim daca acesta este “spectacolul” complet sau daca vor fi adaugate si alte elemente, poate pirotehnice dupa cum a si amenintat sau chiar va trece la abordari mai fizice asa cum ne-a “atentionat”, adica administrarea unei "bataite"!!
Manifestari violente a avut si in trecut, stiindu-se ca si-a batul parintii, dar si rudele cu care a locuit o perioada de timp intr-o casa de la tara!
Daca boala lui este rela, probabil ca evolueaza si luand in considerare cele prezentate mai sus, dorim sa stim ce putem face dpdv legal ca sa se incheie odata aceasta situatie mai mult decat neplacuta si care poate deveni una periculoasa!

Va multumesc pentru atentie si intelegere!
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2020
mishumishu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mishumishu , utilizator 08:29, 19 Mai 2020
Incercati sa contactati familia,apartinatorii in vederea eventualei internari in unitate specializata
ynocentta
Utilizator
16:36, 2 Martie 2020
Incercati sa contactati familia,apartinatorii in vederea eventualei internari in unitate specializata
---------------------------------------------------------------------------------------------

Familia nu poate avea niciun rol in toata aceasta tevatura, nu doresc sa se implice iar
rezolvarea acestei situaitii se lasa asteptata si de aceea am cautat ajutor aici, in speranta ca o persoana avizata sau care a trecut prin asa ceva ne poate indruma!
Ce putem face in plus de ceea ce am facut pana acum?
Facem adrese si la Primarie, la Protectia copilului, il da in judecata Asociatia de locatari, cum putem urni lucrurile astfel incat sa se mute de aici(aceasta este casa parintilor lui - tatal este vitreg) sau sa fie internat permanent la un sanatoriu unde sa-i fie retinute serviciile din pensie/indemnizatie.
Am ajuns la capatul puterilor!
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2020
mishumishu, utilizator
Sa inteleg ca nu exista solutii pentru situatia prezenata mai sus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin drogat si galagios ( 4,5 ani ani de teroare ) axa111 axa111 Va salut! Undeva in 2014 am achizitionat un apartament in sectorul 4. Ei bine, vecinul de sub mine, m-a terorizat pur si simplu de cand m-am mutat, pana in ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice luar luar am si eu o problema de foarte mult timp cu vecinul de deasupra care nu nu stie (mai bine zis nu vrea) sa asculte muzica mai incet. problema este in felul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fratele G_Shobo G_Shobo Stimati Domni/Doamne Avocati/Avocate numele meu este Cristian locuiesc in sectorul 3 salajan cu mama si cu fratele de 23 de ani in acelasi apartament. Nici nu ... (vezi toată discuția)