avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce prevede Legea ?!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce prevede Legea ?!

Buna ziua!
As vrea sa aflu, de la cineva care a instalat sistem de supravehere video, in holul de la intrare si casa scarii blocului, daca Politia trebuie sa ia cunostinta si sa instruiasca presedintele si administratorul, in ce conditii au voie sa umble la sistem si sa stearga anumite inregistrari, care sunt dovezi ale unei agrsiuni in casa scarii, sau este prevazut in contractul dintre firma si bloc ?!
Contractul este secret, sau poate fi consultat de orice proprietar al condominiului ?!
Dupa instalare, este obligatorie sau optionala postarea unui anunt referitor la instituirea supravegherii video ?!
Ce sanctiuni se aplica daca se sterg ilegal imaginile pentru a proteja agresorii si a ascunde Adevarul ???!
Chiar ieri a fost la stiri o astfel de agresiune in holul blocului, surprinsa de camerele de supraveghere!!
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2020
Psihosex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 20:00, 2 Martie 2020
Pentru corecta si completa dv informare studiati atenbt disp L nr 196/2018
Legiuitorul a prevazut obligatia in sarcina asociatiei de proprietari ca in baza unei cereri,,
proprietarii au dreptul si acces la orice document al asociatiei de proprietari
Accesul la sistemul de stocare date cu caracter personal,legal este limitat si in responsabilitatea administratorului sistemului de supraveghere sau a persoanei desemnate de catre presedintele de asociatie
Doamna Ynocentta, Legea e una si realitatea faptica alta!
De aceea am si specificat, rugat sa imi raspunda cineva care a trecut efectiv prin acest proces, si stie ce scrie in contract!
Pentru ca la noi, adminul si presedintele sunt mana in mana, si si la montarea sistemului doar ei 2 au fost de fata, primo, si nici nu au aununtat, dupa, prin nici o modalitate, secundo!
In afara de sanatate, cea mai buna urare pe care v-o pot face, este sa nu aveti niciodata de a face cu astfel de specimene!!
Daca stati la casa sau bloc cu 4-8 apartamente, nici idee nu aveti cat sunteti de privilegiata!
Ganditi-va doar cu ce ne putem confrunta la 180 de usi!
Am scris si anul trecut, dupa sedinta, ca nu au respectat nici prevederea ca cineva desemnat ca secretar/a sa scrie procesul verbal, au adaugat o membra in comitet, amica buna cu presedintele, fara a prezenta cineva o imputernicire, conform Legii 196, si nici nu au facut copie dupa proces verba; care sa fie afisata la avizier a doua zi, spre stiinta tuturor, si mai ales a celor absenti de la sedinta!
Si desi rugasem sa vina cineva de la politie, ca sa nu se faca circ, politia a asistat absolut pasiva la incalcarile Legii 196!!!
Multumesc pentru atentie!
Addenda - acum gasita aici!
www.avocatnet.ro/articol_491...
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2020
Psihosex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie urgent jambonica jambonica Am o societate de instalatii si am fost solicitat de catre o asociatie de proprietari pentru a le monta camere video pe scara blocului. Mentionez ca nu ma ... (vezi toată discuția)
Este legal să fii înregistrat audio-vizual pe scara blocului? ... Teodoraa12 Teodoraa12 Este legal să fii înregistrat audio-vizual pe scara blocului? Presedintele blocului în care locuiesc a descis să amplaseze o cameră de luat vederi ... (vezi toată discuția)
Montare sistem de supraveghere video ada2000 ada2000 buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 20 de apartamente si dorim montarea unui sistem de supraveghere video in casa scarii si as dori sa aflu ce conditii ... (vezi toată discuția)