avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proces verbal de contravetie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proces verbal de contravetie

Am avut o societate comerciala pe care am vandut-o la inceputul lunii noiembrie.
Pe data de 09.12.2009, am gasit langa usa un proces verbal de constatare si contraventie de la finantele publice prin care societatea este sanctionata cu suma de 25000 lei deoarece nu s-a prezentat la organul fiscal cand a fost invitata, respectiv in luna octombrie 2009.Procesul verbal este datat cu 09.12.2009. Cum v-am spus nu a semnat nimeni de primire.
La reprezentant societate este trecut numele meu, dar eu nu mai am aceasta societate din noiembrie.As vrea sa stiu daca se poate contesta in instanta acest PV-ul si ce anume trebie sa invoc ca s-a incalcat.
Am uitat sa spun ca adresa societatii a fost schimbata la ORC odata cu vanzarea ei catre o alta persoana, tot in luna noiembrie a.c.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
marinamarilena, utilizator
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:17, 10 Decembrie 2009
conform art. 13, alin 1 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

conform art. 27 din acelasi act normativ, procesul verbal de contraventie se poate comunica si prin afisare la sediul contravenientului.

art. 16, alin (6) :in situaţia în care contravenientul este persoană juridică în procesul-verbal se vor face menţiuni cu privire la denumirea, sediul, numărul de înmatriculare în registrul comerţului şi codul fiscal ale acesteia, precum şi datele de identificare a persoanei care o reprezintă.

conform prevderilor legale expuse mai sus, consider ca organul fiscal a gresit atunci cand v-a comunicat dvs acest proces verbal de contraventie si nu actualului administrator, la sediul actual al societatii.

consider, de asemeni, ca dvs nu puteti contesta acest pv de contraventie, deoarece nu mai aveti nici o calitate in societate, in momentul de fata....
cred ca ar fi mai bine sa-l inmanati actualului administrator, urmand ca acesta sa se adreseze instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este perioada de complectare a unui proces verbal ? GaleaCristian GaleaCristian Am primit o amenda , aceasta era complectata prima oara in data de 08.08.08 si fapta sa intamplat in 08.08.2009 mai exact dupa un an de zile , nu 15 zile este ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Ameda primita fara proces verbal IonutDragan IonutDragan Salutare, am si eu o nelamurire cu privere la o ameda pe care am primit-o. Dupa cum spuneam in titlu am primit o ameda, fara sa mi se intocmeasca proces verbal ... (vezi toată discuția)