***m-a rugat un prieten sa-i postez intrebarea aici****
“Bună seara! Situația este că soția mea este gravidă iar medicul ei vrea să-i dea concediu cu risc maternal pentru că mai pierduse o sarcina cu puțin timp în urmă și are nevoie de relaxare și odihnă. (Menționez că lucrează cu copii) Ea și-a înștiințat angajatorul însă acesta refuză să îi accepte concediul pe motiv că dânsa luna viitoare are 21 de zile de concediu și nu are cine să lucreze în locul ei și că “nu” își permite să-i plătească concediul și în același timp și un angajat în locul ei. Ce se poate face în acest caz? Soția mea nu are voie să se enerveze, să stea pe scaun, nu are voie să stea la călduri mari având în vedere că vine vara și nici să parcurgă traseul de o oră de acasă până la lucru cu transportul public. Cum se poate face ca angajatorul să accepte concediul cu risc maternal?”
“i s-a acordat pentru ca sotia mea are iminenta de avort. Angajatorul ei nu vrea sa accepte concediul si i-a mai si spus ca tot ce ii lipseste acum este un “plod”. un denunt la ITM ar putea rezolva aceasta problema? “