avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nu accept sa platesc forfetar !!! Ce mi se poate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nu accept sa platesc forfetar !!! Ce mi se poate intampla ?

In ultima perioada s-a trezit ANAF-ul ca declaratia 101 nu este corecta in ceea ce priveste impozitul datorat. Buuun.....

Problema sta asa: firma infiintata in 2005, vara, fara active pe firma, fara activitate comerciala, fara venituri, fara decontari de cheltuieli pe firma, fara nimic...inregistreaza cererea de dizolvare si lichidare simultana si voluntara in 29 APRILIE 2009. Hotararea judecatoreasca apare cu data de 05 MAI 2009 (la 5 zile de la intrarea in vigoare a forfetarului). Intre timp depun declaratiile trimestriale la fisc, cu zero la impozit, depun 101 cu starea contribuabilului - DIZOLVARE - LICHIDARE si din cauza grevelor judecatorilor nu am reusit sa depun si dosarul de radiere... Ei bine....STATUL doreste bani de la mine pt. forfetar. Nu accept acest bir deoarece nu incasez nimic, nu insel pe nimeni, nu-mi decontez nimic pe firma......contul firmei nu mai exista, a fost inchis la dizolvare.

O sa le cer control fiscal. De asemenea o sa le spun ca n-au decat sa ma dea in judecata. Ok....la ce sa ma astept ? Care este procedura pe care o urmeaza fiscul / statul in acest caz ?

Va multumesc anticipat pt. orice raspuns.

geniest
Cel mai recent răspuns: Claudia Simion , Avocat 14:40, 17 Decembrie 2009
Buna ziua !
Veti primi o somatie de plata si apoi un titlu executoriu pe care veti fi nevoit sa le contestati in instanta , altfel fiind executat silit.
Cu stima !
Multumesc pt. mesaj. Da, o sa le contest in instanta.
Cat poate dura o astfel de actiune ?
Nu dureaza f mult, dar contestatia la executare se timbreaza cu 200 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea si lichidarea simultana a unui srl alinutzzzza alinutzzzza Buna ziua, In legatura cu diz. si lichidarea simultana a unui SRL: mentionez ca firma nu avut nici un fel de activitate, nu are decatt capital social, datorii ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar la societate dizolvata topan.mfg topan.mfg O societate este dizolvata la cererea REg. Comertului, in aprilie 2009 (hotarare ramasa definitiva) Societatea nu a mai depus bilant din 2006, are patrimoniu ... (vezi toată discuția)
Neplata impozitului forfetar eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)