avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvarea si lichidarea simultana a unui SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvarea si lichidarea simultana a unui SRL

Buna ziua,
In legatura cu diz. si lichidarea simultana a unui SRL: mentionez ca firma nu avut nici un fel de activitate, nu are decatt capital social, datorii la buget ( aici e o problema: cand s-a platit impozit forfetar, firma nu a platit si nu stiu dc se mai aplica, adica dc mai apare pe firma datorii la stat). Se face o cerere, o hotarare aga.Hotararea Aga nu stiu execat ce trebuie sa cuprinda.Dc ma poate ajuta cineva. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: paunescusorin , utilizator 14:40, 9 Noiembrie 2012
La ORC veti depune ori act aditional ori hotarare aga de dizolvare si lichidare simultan conform art. 235 din Legea 31/1990. Dupa aceea veti solicita radierea (30 de zile) si veti avea nevoie de certificatul fiscal de la finante pe zero. deci ca sa stiti daca aveti sau nu datorii (dar daca nu ati platit forfetarul sigur sunt datorii) trebuie sa mergeti la Administratia financiara unde este arondata societatea (adresa sediului social) si intrebati acolo. Societatea se dizolva si se lichideaza, dar fara certificat nu se radiaza.
Este bine sa rezolvati mai intai cu datoriile catre bugetul de stat pentru ca dupa publicarea aga in mon. oficial cu siguranta anaf=ul va face opozitie si va dura destul de mult pana veti rezolva in tribunal acest proces. Mai mult hotararea data de catre tribunal va trebui publicata in monitorul oficial tot pe cheltuiala d-voastra inainte de radierea societatii.
Ca atare, primul pas la ANAF.....

Pentru un alt utilizator:
"Societatea se dizolva si se lichideaza(???), dar fara certificat nu se radiaza. "

Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
ContSters259670, utilizator
Este o lege aberanta cea cu impozitul forfetar(zis Pogea).Nu ai cum sa platesti bir din incasare zero,dar administratia fin.abia asteapta sa stranga foloase necuvenite dupa urma acestei legi ,careia nimeni nu ai modifica repercursiunile ajunse la ridicol.Dupa parerea mea as lasa societatea in stadiu in care se afla si asi parasi-o total.Probabil vor amenda societatea pentru nedepunere in termen a actelor ,si o va plati probabil cei ce au generat aceasta situatie ,ca administratorului firmei nu are ce sa-i faca.Sau a-si suspenda-o temporar si a-si deschideo 'la anu si la multi ani" Ca sa platim cu aceeasi moneda! Si apropo ar fi cazul sa retragi si cei 200 lei capitalul scial din banca (daca nu ai facuto pana acum)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidarea firma alin_bv alin_bv Buna seara Spuneti-mi va rog in cazul dizolvarii voluntare a unei societati comerciale ( doar dizolvare, fara lichidare ) se plateste pe perioada dizolvarii ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inchide o firma julijuli julijuli Buna ziua, Pentru a inchide o firma, daca nu am inteles gresit, pasii care trebuie facuti sunt disolvare, lichidare si radiere. Lichidarea, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Urgent model hotarare dizolvare si lichidare simultana srl asociat unic elina24 elina24 buna seara, am si eu o problema, am un SRL asociat unic si doresc sa il dizolv si lichidez simultan conform art. 235, dar am inteles ca am nevoie de o ... (vezi toată discuția)