avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Daramare perete
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Daramare perete

Bună ziua. Locuiesc într.un imobil cu 4 etaje, la etajul 4. De 6 ani de când m.am mutat aici pe scara blocului exista o ghena de gunoi dezafectata. În bucătărie am o porțiune în colt unde era vechiul burlan. Acum nu mai este este doar o camaruta unde își depozitează femeia de serviciu mopul și găleată sau vreun vecin de pe palier niște bucăți de parchet sau vreo lopata. As dori sa daram acest perete, sa torn o placa jos și sa măresc altfel bucătăria cu 1 metru. Vreau sa știu având în vedere ca nu este perete de rezistenta dacă am nevoie de autorizație și dacă micșorez acest spațiu de depozitare de pe scara dacă pot avea probleme legale cu vecinii. Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2020
Catincaioana90, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:44, 3 Martie 2020
pai ala e spatiu comun, in indiviziune, daca vreti, puteti cumpara/ folosi acel spatiu daca aveti acordul tuturor celorlalti proprietari, deci pana la autorizatie.. mai e.
in opinia mea, aveti nevoie de autorizatie.
Conform Legii nr. 50/1991, executarea lucrărilor de construcții este permisă numai pe baza unei autorizații de construire.

Prin lucrări de construcții se înțeleg, printre altele, lucrări de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinație sau de reparare a construcțiilor de orice fel, precum și a instalațiilor aferente acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bloc de locuințe (ap de proprietari ) dar fără asociație de proprietari constituita juridic sau nu Proprietar2017 Proprietar2017 Am un apartament cu 2 camere la etajul 1 ,apartament situat intr un bloc care de la revoluția și pana azi nu a făcut și nu face parte din nici o ... (vezi toată discuția)
Demolare pereti interiori apartament bloc maria1956 maria1956 Locuim intr-un bloc cu 4 etaje,vecinii de la etajele1 si 2,3 au desfiintat peretele de la bucatarie pentru marirea acesteia iar o familie tot de la 3 au ... (vezi toată discuția)
Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ghenă cu una termopan cu yală fără să mă consulte, iar acum îmi cer 78 de lei ca să-mi dea cheie. e legal? Roxana Sotarnel Roxana Sotarnel Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc in sectorul 3. Vecinii de etaj au luat decizia de a se inlocui usa de la ghena cu una de termopan ... (vezi toată discuția)