avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate

Buna ziua. As avea si eu o nelămurire. Dacă există un titlu de proprietate cu 5 frați trecuți ca si proprietari dar doar unul singur la folosit si la platit la primarie si niciunu din frați nu a avut pretentii până acum cand cel care foloseste are titlul si plătește la primarie de peste 20 de ani ar vrea să treacă un teren pe numele fiului unul din frați nu e de acord cu această. Ce s-ar putea face? Si daca cel ce are titlul a plătit si la folosit poate face ceva sa fie proprietar de drept sau unic proprietar. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 11:20, 6 Martie 2020
Fratele care are posesia și folosința terenului poate fi unic proprietar asurpa terenului numai în baza unui act de vânzare-cumpărare, donație încheiat cu toți ceilalți coproprietari (frați). În caz contrar, puteți cere ieșirea din indiviziune și veți putea ceda terenul fiului, altfel ar însemna să cedați o cotă parte indiviză din bun (la care aveți dreptul) fiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate teren nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentruu a carei lamurire am nevoie de sfaturi! Socrul meu lucreaza pamantul ramas de la parintii sai din anul ... (vezi toată discuția)
Problema dezmembrare teren andr_one andr_one buna ziua am urmatoarea nelamurire in cazul in care un teren are un numar mai mare de proprietari, pentru ca unul singur sa isi poata vinde partea trebuie ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren arabil in conditiile unui titlu de proprietate comun MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frati au 12 ha teren arabil, fiecare cate 4 ha, dar titlul de proprietate este comun. Fiecare frate are in schimb un certificat individual de intrare in ... (vezi toată discuția)