avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj

Buna ziua! Acum ceva timp, am fost angajat intr-un post de conducere! Seful direct, cand a observat ca scanez legitimatia de pontaj, mi-a spus sa nu o mai fac pentru ca ii dau in plus de lucru. Am lucrat foarte multe ore peste program, ore care au fost modificate de acesta electronic, Ulterior, o circulara, ne-a obligat ca toti, inclusiv seful meu sa scaneze aceasta legitimatie. Chiar si asa, desi am mai stat peste program, acesta a refuzat sa aprobe acele ore. Ce pot face in acest caz? Mentionez ca acum este prea tarziu sa mai primesc remuneratia pentru acele ore (multe)!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:07, 3 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca)/Inspectia Muncii prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
m) incalcarea de catre angajator a obligatiei prevazute la art. 27 si 119, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.......
Multumesc pentru raspuns! Toata lumea stie cum functioneaza ITM. Sunt putine cazurile cand acestia isi fac cu adevarat treaba. De obicei (dar nu este un obicei) acestia accepta “atentii” pentru a rezolva problema, mai ales daca firma este mare. Pot merge in instanta intai sau instanta imi va cere dovada sesizarii ITM?
Puteti merge in instanta si fara sa sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz firme bunul666 bunul666 VREAU SA DAU IN JUDECATA FIRMA LA CARE LUCREZ CA SOFER PENTRU NEPLATA ORELOR SUPLIMENTARE SI PROGRAM ABUZIV. AS VREA SA STIU DACA AM SANSE DE CASTIG ? (vezi toată discuția)
Ore suplimentare soluicius soluicius Buna ziua, Lucrez intr-o fabrica ca functionar administrativ. Aici sefii te obliga sa faci cat mai multe ore suplimenatre(in jur de 11-12 ore de L-V, si 8 ore ... (vezi toată discuția)
Purtare abuziva a sefului Cornelia Oprisan Cornelia Oprisan Unde ma pot adresa pentru a reclama purtarea abuziva a sefului si obligarea efectuarii orelor suplimentare ne platite si ne prevazute in CIM? Multumesc (vezi toată discuția)