avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Clauza radiere sediu social, in contract de inchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Clauza radiere sediu social, in contract de inchiriere

Buna ziua,
Inchiriez unei firme un spatiu, in care isi face si sediu social, insa la rezilierea contractului (indiferent de motivul rezilierii, bineinteles conform contractului) vreau sa ma asigur, sau ma rog sa sper ca, chiriasul isi va radia sau muta sediul din spatiul meu...
As vrea sa pun o clauza in contract...

"La momentul rezilierii contractului, prin oricare clauza de la art. 11 Locatarul se obliga, ca in termen de 10 zile, sa radieze sau sa schimbe sediul social/punctul de lucru, de la adresa spatiului, in caz contrar, Locatorul va cere instantei ca societatea sa intre automat in dizolvare in conformitate cu art. 237 alin. 1 lit. c din legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, precum si o despagubire in cuantum dublu chiriei lunare, pentru timpul de la care s-a reziliat contractul pana la dizolvarea societatii, sau radierea sediului din spatiul inchiriat"

1. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta clauza este legala, poate fi aplicata si sa ma corectati va rog cu formularea acesteia...

2. Procedura pentru dizolvarea unei societati, sau radierea sediului social, care este in instanta si cam cat dureaza ?

Multumesc anticipat !

Alte discuții în legătură

Reziliere contr. de inchiriere/desfiintare pct de lucru hajnyci hajnyci Buna ziua, Am inchiriat un spatiu pentru o firma care si-a stabilit sediul principal la imobilul inchiriat. Chiriasul avea probleme cu clientii (nu au ... (vezi toată discuția)
Radiere sediu social la registru dupa expirarea contractului de inchiriere eugen82 eugen82 Vreau sa inregistrez sediul social la o adresa pe baza de contract de inchiriere pina la o anumita data. Proprietarul imi spune ca se teme de faptul ca dupa ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract si sediu social mikyangel mikyangel Am un spatiu pe care l-am inchiriat unei firme ,care in baza contractului de inchiriere si-au stabilit sediu social in spatiu meu. Contractul a fost reziliat ... (vezi toată discuția)