avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incarcare consum apa rece/calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incarcare consum apa rece/calda

buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu speta de mai jos:
1. Care sunt pasii de urmat pentru a reclama administratorul de bloc care mi-a trecut nejustificat la intretinere un consum dublu de apa calda/rece decat cel declarat de mine lunar?
Mentionez ca am evidenta pe luni a consumului pe care l-am declarat si se poate si verifica cu contoarele ca ceea ce am declarat este conform cu realitatea.
2. Deasemenea cum trebuie sa procedez pentru a verifica daca si pe alte luni din urma mi s-a incarcat factura la intretinere nejustificat ?
Exista o autoritate reglementata catre care pot face reclamatie ca sa efectueze acest control ?

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2020
maria.dinca, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:40, 3 Martie 2020
Ati intrebat administratorul care a fost problema?
Poate diferenta a fost pentru partile comune.Niciodata nu o sa platiti strict ce consumati in casa.
Daca diferenta era pentru partile comune trebuia sa se reflecte in rubrica respectiva de cheltuieli parti comune si nu la numarul de metri cubi consumati conform indexului declarat lunar de fiecare proprietar. Ma gandesc ca pentru acest motiv ni se cere lunar sa depunem in cutia asociatiei consumul dupa citirea contoarelor, altfel am trece la pausal si calculele ar fi diferite.

Nu neaparat.
Daca metri cubi din factura sunt 100, de ex...si de la proprietari sunt 80 , diferenta de 20 se imparte la nr de persoane.
As vrea sa stiu totusi si baza legala pentru care se procedeaza la asa ceva
Multumesc
Adresati-va in scris presedintelui asociatiei de proprietari.
Mai cititi si dvs. legislatia specifica. Vedeti daca si alti vecini patesc la fel - luati masuri impreuna.
Totusi, daca ati vorbit cu administratorul, ce raspuns ati primit - asa de curiozitate !

Alte discuții în legătură

Intretinere la bloc. Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Buna seara, Am urmatoarele probleme: 1. Exista un temei legal ca animalele de companie cum ar fi cainii sa fie trcuti legal la cotele de intretinere? 2. ... (vezi toată discuția)
Sume de plata pe lista intretinere fara justificare ameliee01 ameliee01 Buna ziua, Ma aflu in situatia in care pe listele de plata ale mai multor luni ( incepand cu luna mai 2013) mi se pun la plata sume reprezentand consumuri ... (vezi toată discuția)
Stabilire cote intretinere apartamente necontorizate Hestround Hestround Salut Am si eu o mare problema cu stabilirea cotelor de intretinere. Am un apartament de trei camere in care locuim 5 persoane, apartament situat pe o scara ... (vezi toată discuția)