Buna ziua,
Sunt o Tata singur. Am doi copii(9 si 10 ani). Copii au domiciliu la mine. Asa a fost pronuntat de la Curtea Judecata. Excercitarea Autoritatii Parintesti asupra copii se realizeaza in Comun de catre AMBI parintii, dar copii au Domiciliu la Tata. A fost semnat un tranzactie la Birou Notar in care Mama da acord pentru ambele Copii sa aiba Domiciliu la Tata. Acest Tranzactie a fost prezentat la Judecata si dupa ce s-au decis sa urmareste tot ce este scris in Tranzactie.
Mama(copiilor) este obligat sa plateasca Pensie Alimentara. Este in urma cu plati de vreo 8 Luni de zile. Stiu ca am drept sa fac plangere penala, dar nu am facut pana acum. Alocatia copiilor intre in continuare in contul Mamei. Am incercat sa schimb numar de cont, dar la Primarie au spus ca Mama trebui sa schimba Cont Bancar. Ea trebui sa faca cererea. Nu am inteles. Sunt si un strain in Romania si biroucratia mi vine putin greu. Enfine.....
Copii merge in la un Scoala Privata de la gradinita. Limba principala care este folosit la scoala este Engleza. In mod normal scoala acesta este platita din partea mea. Asa a fost mereu, de la inceput.
La inceput de Anul Scolara 2019-2020, unul din copii a mers la Mama in vizita si copilul nu mai a venit inapoi. Am luat legatura cu Mama, dar fara resultat. Nu mi-a dat un motiv. Acuma nu stiu daca copilul a fost influentat din partea Mamei sau pur si simplu nu mai vrea sa vine inapoi la mine. Nu stiu daca raspunsul la acest intrebarea este relevant pentru acest povestea/ problema.
Am acte prin care este scris ca copii au Domiciliu la mine(Tata). Stiu ca am putut sa ma duc cu un Executor Judecatoresc ca sa incerc sa iau pe copilul inapoi. Am ales sa nu fac acest lucru, ca nu am vrut sa sperie pe copilul. Am lasat o asa.
Nu a trecut mult timp si mi-a venit Raporturile de la scoala in care este descris ca copilul(care sta la Mama) are Absente Nemotivate, Note Scazuta, Teme Nefacuta si Caiete Uitate acasa. Am primit in total vreo 30 de Raporturi cu subiecte mentionat mai devreme. In un fel era si de asteptat; copilul nu a primit ajutorul necesar, ca mama a mers la scoala pana Clasa a 3-a si nu vorbeste Engleza.
Am luat legatura cu Mama copilului si am spus ca nu o sa mai platesc pentru copilul daca ea bate joc de Ocazia aceste de Educatie. Am spus sa aduce pe copilul inapoi daca nu poate sa faca fata. Daca copilul vrea sa mearga in continuare sa plateasca ca Mama. Nu a reactionat.
Am luat legatura cu Scoala si am anuntat ca nu o sa mai platesc in continuare pentru copilul care sta la Mama ei. Am explicat si Motivele. Am spus sa ia legatura cu Mama copilul daca vrea sa o lasa in continuare la scoala lor si Mama sa plateasca in Continuare, daca este cazul.
Aici s-a schimbat ceva la Scoala;
Conducatoara scolei mi-a spus ca trebui sa platesc, ca nu are de unde sa iei Bani de la Mama. Am spus, daca nu poate/ vrea sa plateasca Mama, atunci sa da un Acte prin care poate sa faca un transfer la o alta scoala. Mi-a spus ca nu o sa faca acest lucru ca am semnat Contractul Scolara. Am spus ca NU am semnat niciun Contract Scolara pentru Anul Scolar 2019-2020. Aici s-a enervat conducatoara si a spus ca o sa suna Avocatul lor si mi-a inchis telefon abrupt.
10 minute dupa convorbirea am primit un mesaj ca Copilul(care sta la Mama) nu mai poate sa Participe la Cursuri oferite de Scoala Privata, pana nu sa achite bani. Era si scrisa in mesajul(SMS) ca pana sa face plata, copilul o sa ramana acasa!
Atunci Scoala nu a vrut sa da un Acte pentru transfer si nici nu a vrut sa lasa sa participe la Cursuri Scolara. Am trimis un Mesaj inapoi ca fiecare copil are drept la Educatie. Asta este scris in Constitutia!
Dupa acest mesaj, au anuntat ca Copilul poate sa mearga la Scoala pana sfarsit de Semestru. Dar trebui sa fac plati. Am anuntat ca nu am cum sa mai platesc pentru copilul. Dar nu mai au reactionat si-a lasat copilul sa continua la scoala.
Plati la Scoala Privata pentru copilul care a stat in Continuare la mine, a fost facuta. Si Scoala nu a facut probleme pana pe Ianuarie 2020!
M-am gandit sa platesc o anumita suma la Scoala pentru Copilul care a stat cu Mama ei. Nu am vrut sa escaleaza situatia cu Scoala si nu mai am vrut Discutie cu Scoala acesta. M-am gandit ca sa elibereaza si Actul pentru Transfer mai usor.
Din pacate am primit un Email de la Scoala, ca Plata pe care am facut este prea mic si o sa faca Suspendare la Copilul care sta cu mine, daca nu platest Bani intr-o zi.
Am fost in soc si am scris prin Mail ca nu am Bani sa platesc. Si am intrebat ce treaba are Copilul care sta cu mine in toata Situatia acesta? Am intrebat daca Scoala este Sigur ca vor sa faca Suspendare la Copilul. Am primit un Email inapoi in care au spus ca Copilul(care sta cu mine) o sa fie suspendat daca nu Platesc Bani in 3 Zile!
Mai am scris un Email inapoi si am spus ca nu e bine ce face ei. Ca copilul are Saptamana de Examen in cateva zile. Scoala a reactionat ca Copilul o sa fie Suspendat daca nu platesc in 3 zile!
Aici mi-a dat seama ca o sa fie greu. Am vorbit cu Copilul. Am si explicat situatie ce s-a intamplat. A fost trist. Am spus ca o sa gasesc o alta Scoala pentru el. Unul mai bun.
Stiam ca nu am putut sa las Copilul fara Scoala. Dar nu am gasit un Scoala Engleza ca lumea. Si nici nu am avut un Act pentru Transfer. M-am gandit ca daca las pe Copilul acesta fara scoala, o sa fie in profitul Mama.
Din cand unul din Copil a ajuns la Mama, Mama a luat un Avocat in mana si a deschis un Proces in Curtea Judecata ca sa ia Domiciliu copiilor iar la Ea si Cere Pensia Alimentara din partea mea. Pe 19 Februarie 2020 a fost prima chemare in Judecata.
Am inscris o pe Copilul(care sta la mine) la un Scoala Virtuala din Anglia. Recunoscut de Cambridge University Anglia ca un Scoala Virtuala si Online. Scoala acesta ofera Curriculum UK. Am un Document de Inregistrarea de Copilul la acest scoala in Anglia.Toata interactie sa face prin Webcam, Email, Chat etc. La scoala acesta copilul face Engleza, Matematica, Stiinte, Geografia, Historia, Germana, Arta, Spaniola. Aici are numai profesori Engleze.
Fara asta mai copilul mai este inscries la un scoala Americana(SUA) pentru INFORMATICA(ICT: python, java, blender etc)
Stiu ca aici in Romania ‘Homeschooling’ nu este regulat si poate pedepsita cu puscarie. Dar scoala la face copilul acum este mai bun in comparare cu scoala lui vech.
Pentru Germana si Spaniola mai vine o profesoara acasa la noi pentru meditatie. Si pentru socializare, copilul mai merge la Nod, basketball si karate. Noi stam la casa si are multi prieten cu care joaca pe strada.
Copilul s-a inceput cu scoala aceste din 6 Februarie 2020. Sa stie ca ma costa mult mai mult din scoala Privat vechi. Am pierdut si bani la scoala vechi.
Ieri am primit un oferta de la Scoala Privata(prin Avocatul lor) ca vor sa ia pe Copilul inapoi la scoala si sa nu mai platesc nimik. Nici pentru Copilul care sta cu mine. Ce stiu eu de Scoala acesta e ca niciodata nu face glume cu Bani. Ceva ciudat.
Am spus ca am gasit deja un solutie pentru Copilul care sta la mine si nu mai sunt interesat in scoala lor. Am mers mai departe.
Ieri am primit de la scoala un email ca vor sa vorbeasca cu mine si ca nu au inteles de ce copilul nu mai vine la scoala. Adica dupa ce tot am Dovezi(3 emailuri din partea scolei ca o sa faca Suspendare lu copilul care sta cu mine), acuma scoala acesta preface ca nu au suspendat pe nimeni. Preface ca nu s-a intamplat nimik. Au spus ca daca nu reactionezi acesta Saptamana, o sa contacteaza Protectia Copiilor si o sa spuna ca Copilul nu mai merge la scoala. Nu mai am inteles ce vor, dar nici nu ne lasa in pace!
Din cauza acesta m-am gandit sa scrie acest situatia pe Avocatnet.ro. Imi cer scuze cum am scris. Sunt strain. Sper ca cineva poate sa ma ajuta ca sa inteleg situatia asta.
1.De ce scoala lasa copii in odata sa urmareste cursuri la scoala lor? Si de ce nu mai vor bani?
2.De ce sustine sa merge copii in continuare la scoala lor? Trebui sa spun ca niciodata nu mai au dat pe copilul afara care sta la Mama. Tot in continuare merge la scoala acesta. Si sincer nu creed ca Mama a facut plata. Dar poate ca gresesc eu aici.
3. Copilul merge aici de ani de zile. Dupa ce au Suspendat pe el, a fost trist. Din parerea mea a suferit pana am gasit Scoala Virtuala de la Anglia. Am pierdut bani multi cu acest scoala. Pot sa fac un reclamatie si sa cer (o parte din) bani inapoi?
4.Scoala acesta a procedat bine? Ce pot sa fac impotriva lor? Cine controleaza scolile private?
5.Copilul este inscris la o scoala in Anglia si SUA. O sa am probleme in Romania cu acest forma de scoala?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
07:17, 4 Martie 2020