O situatie ipotetica pe care vreau sa o prezint este;
1)divortez. sotia in urma partajului prin intelegere pastreaza casa...judecatorul ii poate impune plata unei suite catre mine?
2)pensia de intretinere catre copilul minor este stabilita de lege prin proprire din salariu de 1/4 sau poate fi stabilita in urma unei intelegeri intre mine si sotie?
3) in situatia in care eu nu mai pot plati ratele la creditele mele pana la cat poate ajunge poprirea din salariu incluzand si proprirea pentru plata pensie de intretinere?
4)intelegerea intre mine si sotie poate fi adusa la cunostinta verbal la prima infatisare? in aceasta situatie cum se plateste taxa de timbru? sau trebuie o tranzactie scrisa pe baza careia platim taxa de timbru si apoi imanata judecatorului la prima infatisare?
va multumesc!
daca sotiei ii va fi atribuit imobilul, instanta o poate obliga la plata sultei catre dvs. pensia de intretinere se stabileste raportat la nr. de copii pe care-i aveti impreuna cu sotia.
astfel, daca aveti un singur copil pensia se stabileste in cuantum de 1/4 raportat la veniturile dvs.
daca va intelegeti cu sotia asupra modului in care veti efectua plata pensiei de intretinere, nu este obligatoriu sa fie instituita poprirea asupra salariului dvs.
referitor la partaj - daca incheiati tranzactie, aceasta se depune la primul termen in instanta . tranzactia trebuie redactata. taxa de timbru se plateste la trezorerie.
Divort
delia82
Buna ziua !
Vreau sa divortez de sotul meu, avem o fetita de 1 an si 4 luni, vrem sa divortam de comun acord, iar in privinta custodiei si pensiei alimentare ... (vezi toată discuția)