avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie de intretinere

Buna ziua , am fost dat in judcata pentru majorarea pensiei de intretinere ,(nu ca nu i-asi fi trimis mai mult dar ,,doamna vrea sa se asigure legal)
Intmplarea face sa fiu plecat in strainatate si nu stiu daca ma pot prezenta la proces...
In ce masura se poate recalcula pensia alimentara ?
Daca sunt plecat ,se poate majora la salariul din strainatate sau din tara ?
Va multumesc !!!
Daca dna poate sa faca dovada veniturilor realizate de dvs in strainatate atunci pensia se stabileste in functie de acestea.In principiu trebuie da faca dovada ca au crescut nevoile copilului ..Ca sa nu va treziți ca o sa fiti obligat la plata procentului maxim din veniturile realizate ar fi indicat sa va angajați av.Dacs lucrați la negru sau veniturile nu sunt mari apreciati dvs cum este indicat.Succes.

am stabilit de comun acord suma de 100 euro , sau contravaloarea in ron , a fost deacord , dar se pare ca tot a facut apel la instanta ...ceea ce ma face sa cred ca vrea pensia raportata la veniturile din strainatate , ceea ce dupa plata cheltuielilor lunare , nu prea mai ramane suma pe care ea si-o doreste
Problema nu se pune asa,daca aveti 10 credite și n cheltuieli nu inseamna ca nu mai datorati copilului nimic sau ca pensia se calculează din ce va rămâne dvs după ce va platiti toate datoriile.100 de euro este infim,nu este de mirare ca dorește majorarea.Problema se pune altfel daca un părinte câștigă 2000 de lei pensia de întreținere este normală daca câștigă 10.000 de euro ce se intampla.Unii pot spune ca procentul care poate fi dispus de instanta de pana la 25 de venituri ,altii ca trebuie musai 25% unii ca s-ar depasii nevoile copilului și ar beneficia si mama din pensie alte opinii ar fi în sensul că la venituri mari și copii au alt standard de viață etc.Depinde numai de dvs sa va angajați sau nu avocat,sa rscatii sa platiti mai mult decat va permiteți etc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
corect , nu se pune problema asa , dar , nu ineteleg de ce cred ''majoritatea'' ca daca cineva este plecat in strainatate ,se castiga mii de euro ....si nu este vorba de credite ...
Nu mi se permite sa mi vad copilul ,macar prin intermediul internetului , ca de , am program de vizita la domiciliu ...dar in schimb vrem bani ...
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra si va doresc o saptamana frumoasa .
ps.speram sa primesc raspunsuri de la cineva care sa mai confruntat cu aceasta situatie
e normal ca pensia sa fie raportata la veniturile reale pe care le obtineti.
Daca doamna nu poate dovedi cat castigati, sigur ca va fi mai greu sa obtina o majorare.
Pensia nu are legatura cu vizita sau legaturile dvs cu copilul, e dreptul dvs sa faceti la randul dvs , cererile pe care le credeti de cuviinta.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort stoianla stoianla Pensia pentru un copil este in valoare de 25 %.....,chiar daca părintele care o plătește lucrează în străinătate , iar copilul și mama se afla in Ro ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara vsandu vsandu BUNA ZIUA! AM UN COLEG CARE A DIVORTAT DE SOTIE SI PANA ACUM A PLATIT PENSIE ALIMENTARA IN PROCENT DE 25% DIN VENITURI. ACUM SOTIA L-A DAT IN JUDECATA PENTRU ... (vezi toată discuția)
Pensie alimetara yo85 yo85 Platesc pensie alimentara pentru primul copil, acum 3 ani aveam un salariu de 900 de lei si s-a stabilit o pensie de 165 de lei. In preznt am un salariu de ... (vezi toată discuția)