avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare apartament

Buna ziua . Am un apartament in București care acum este in reabilitare . Problema este ca vecina de sub apartamentul meu nu dorește sa se reabiliteze balconul și din aceasta situație sa sistat și la mine reparațiile . Se poate face ceva in aceasta situație atit timp cit eu doresc sa reabilitez balconul?
Cel mai recent răspuns: Camerado , utilizator 10:36, 5 Martie 2020
Dv ca si proprietar aveti obligatia sa renovati partea privata a apartamentului
Daca intentionati sa interveniti asupra exteriorului balconului care reprezinta parte comuna este necesar sa obtineti acordul asociatieid e proprietari care se infiinteaza cu scopul administrarii partii comune condominiu-inclusiv exteriorul condominiului
Buna ziua asociația acum reabilitează blocul. Majoritatea balcoanelor au intrat in reparații numai balconul meu de la șapte și cel de la cinci nu îl pot face din cauza proprietarei de la et șase care nu dorește sa i se umble la balcon

ynocentta a scris:

Daca intentionati sa interveniti asupra exteriorului balconului care reprezinta parte comuna este necesar sa obtineti acordul asociatieid e proprietari care se infiinteaza cu scopul administrarii partii comune condominiu-inclusiv exteriorul condominiului

Locuitul in bloc la comun,obliga proprietarii sa respecte hotararile majoritatii
Arat timp cat majoritatea proprietarilor au votat reabilitarea condominiului,presedintele de asociatie detine autoritatea si competenta sa dispuna masurile necesare astfel incat toti proprietarii sa permita accesul in proprietatea pentru interventii asupra partii comune care se pot executa numai de la nivelul acelui apartament
Presedintele de asociatie detine temei legal=hotararea adunarii generale si disp L nr 196/2018
Presedintele de asociatie daca nu poate solutiona amiabial,are autoritatea si competenta sa oblige proprietarul inclusiv prin actiune in instanta
Mulțumesc mult

Camerado a scris:

Buna ziua asociația acum reabilitează blocul. Majoritatea balcoanelor au intrat in reparații numai balconul meu de la șapte și cel de la cinci nu îl pot face din cauza proprietarei de la et șase care nu dorește sa i se umble la balcon

ynocentta a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolarea balconului in vederea reabilitarii Mande cristina Mande cristina Buna ziua, sunt proprietara unui imobil situat langa mall vitan, bloc care momentan se reabilitează. Reabilitarea consta si in demolarea balcoanele, mai ... (vezi toată discuția)
Proprietarul acoperisului balconului si aticurilor? Mihai SG Mihai SG Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc construit in 1967, are 8 etaje si inca se tine bine :), este genul de bloc cu balcoane de 11 m lungime. Terasa are la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia - anveloparea blocului fleancu fleancu A timis catre d-nul primar pe 29 iunie un e-mail din care redau \":In urma cu ceva ani pe bloc au fost montate antene ale unor firme de telefonie mobile, ... (vezi toată discuția)