avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neintelegere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neintelegere

Bună ziua. Săptămâna trecută din cauza unor probleme familiale eu și soțul meu am vrut sa ne cautam un apartament spre închiriere. Am găsit un apartament deja mobilat și am rugat pe proprietar sa ne elibereze apartamentu pentru a face loc mobilierului nostru. Fapt și făcut sâmbăta soțul sa întâlnit cu proprietarul și a dat suma de 1200 lei avens iar acesta a eliberat apartamentul urmând ca de luni sa ne mutam și sa facem un contract pe un an de închiriere dându-i totodată și copiile noastre de buletin. Duminica seara ajungând la o înțelegere cu familia noastră aceștia neau rugat sa nu plec aveam din casa și sa închiriem acel apartament. Am sunat pe domnul proprietar și neam cerut scuze ca iam produs un deranj punându-l pe drumuri cu mobila și lam rugat dacă poate sa ne dea banii înapoi sau măcar 800lei și restul sa oprească pentru deranjul creat, acesta a spus ca nu de vă da niciun ban și eu iam zis ca în cazul asta voi merge și la politie sa întreb dacă pe parte legala pot recupera banii. Ieri însă acest domn la sunat pe soțul meu și ia zis ca a depus plengere la parchet împotriva mea pentru înșelăciune și ca ias fii vorbit urat acestuia. Întrebarea mea este poate face acest lucru din moment ce nu am semnat niciun contract cu acesta? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:56, 5 Martie 2020
Este situatie delicata
Dupa cum dv nu puteti proba ,nu detineti contract pentru materializarea interesului de inchiriere spatiu cu destinatia de locuinta,nici locatorul nu va putea proba eventuala fapta de inselaciune
Atat timp cat dv ,ulterior demersurilor pentru inchiriere locuinat ati inteles sa reveniti cu pretentia restituirii avansului,la fel si proprietarul are dreptul sa sutina ceea ce apreciaza in interesul sau
Este diferenta semnificativa intre ceea ce se apreciaza si ceea ce se poate proba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatia rezolvata dar acum ma reclama ,ce pot sa fac??? gabaghi gabaghi buna ziua ,va multumesc ca miati raspuns la inrebarea mea ,si va multumesc si acum pt.cine o sa poata sami dea un sfat.....deci noi stam la et 3,vecinul nea ... (vezi toată discuția)
Furt la ora 22;30 sorinel99 sorinel99 a seara am iesit de la munca si la bariera am fost aprit si tras afara din masina de cumnatul meu care mia luat masina e adevarat ca nu e transcrisa pe numele ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda deranjarea linistii si ordinii publice Caraman_Adrian Caraman_Adrian Buna ziua Numele meu este Caraman Adrian Doresc si eu un sfat ... Sambata trecuta am fost fata discoteci acolo un individ ia dat o palma altuia si tot ... (vezi toată discuția)