avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua, Mama mea a mostenit de la tatal ei niste terenuri agricole. Acestea au fost mostenite in timp ce era casatorita cu tatal meu. Acum tatal meu a decedat. Este nevoie sa facem succesiunea dupa decesul tatalui meu pentru acele terenuri, in conditiile in care terenurile sunt pe numele mamei mele?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:04, 6 Martie 2020
nU. Se face suucesiunea doar pentru bunurile obtinute de catre tata in timpul vietii. Mostenirea mamei este doar a mamei.
Buna ziua,
Nu, sunt bunurile proprii ale mamei.
Puteti face succesiunea daca exista bunuri comune ale memei si tatalui dvs. sau doar bunuri ale tatalui ( mostenire...)
Bunurile sunt doar ale mamei. Avand in vedere ca la decesul mamei ea era casatorita, din aceste bunuri, cota de 1/4 a fost mostenita de tata iar restul de 3/4 de catre copiii. Deci, pentru a mosteni de la tata cota pe care el a mostenit-o de la mama, da, este nevoie sa dezbateti succesiunea si dupa tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E nevoie de succesiune ? Velea77 Velea77 Buna ziua!Va rog frumos sa-mi spuneti daca e nevoie de succesiune in urmatoarea situatie. Suntem 2 frati vitregi dupa tata, adica: Mama s-a casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Mai multe intrebari despre dezbatere succesiune elenoc elenoc Buna ziua, suntem 3 surori, tata decedat in ianuarie 2004, mama in august 2017. Au fost casatoriti 43 de ani, pana a survenit decesul tatalui. Actele de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ... Liviur83 Liviur83 Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire ... (vezi toată discuția)