avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Coasigurare medicală
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Coasigurare medicală

Soțul lucrează in construcții, contract pe durată determinată, salariul de bază brut 3600 Ron. Nu are alte sporuri .Sotia poate fi înregistrată si beneficia de coasigurare medicală ?sotia nu are venituri. Unde trebuie sa ma adresez in cazul care angajatorul refuza ?doresc si legislația ce reglementează ,fundamentul legal.mulțumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:02, 6 Martie 2020
Legea 95/2006, Art. 224, alin.1, litera c)
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuției, în condițiile art. 154 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare:
...
c) soțul, soția și părinții fără venituri proprii, aflați în întreținerea unei persoane asigurate;

Va puteti adresa Casei de sanatate daca nu accepta.

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2020
Ionut.ion, utilizator
Am sunat la casa de sănătate. Nu a dat un răspuns.m a îndrumat spre contabilul firmei.dar tocmai contabilul refuză, motivat ca cei din construcții au scutire la Cas si au reglementarii proprii .si nu are voie sa mă coasigure. Totuși la alte firme soțiile sunt înregistrate.
Intrebati la Ministerul muncii/sanatatii, CNAS si vedeti ce spun si dumnealor.
Intrebati in scris, cereti raspunsul tot in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este coasigurat ? sau nu ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Colega mea a spus că mama ei are un venit mic și că dorește ca mama ei să fie coasigurat prin colega mea. Colegul de la Resurse ... (vezi toată discuția)
În ce condiții poate fi o coafeză cu pfa coasigurata soțului? Sidonia Petrean Sidonia Petrean Buna ziua. Lucrez ca si coafeza cu PFA, in prezent imi platesc contributiile prin PFA si as dori sa renunt la plata contributiilor la sanatate devenind ... (vezi toată discuția)
Cass student crengutamirela crengutamirela Poate sa fie coasigurat o persoana de 27 ani (studenta anul 3) ca sa beneficieze de asigurari de sanatate? Sau care este modalitatea sa poata fi asigurata la ... (vezi toată discuția)