avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in Romania - pe baza de comun acord -Cat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in Romania - pe baza de comun acord -Cat Dureaza?

Buna ziua,

Locuiesc in Canada dar ma voi întoarce in Romania cu un copil de 4 ani.
Înțeleg ca si Romania are posibilitatea divorțului pe baza de Comun Acord Intre soti.

Doresc sa intreb daca se poate, cat dureaza, si unde pot afla mai multe despre procedura in sine si aspectele care pot fi hotarate in acest Acord si daca este un formular; Daca cineva a trecut prin asta .

Sunt cateva diferente intre legislația Canadiana si Romana si in perspectiva mutării in Romania, in cazul in care voi avea nevoie sa apelez la instanța, înțeleg ca Legislația care se aplica este cea care desface căsătoria.

Va multumesc

Va multumesc si pentru link.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am început divorțul în instanță, dar durează foarte mult și vrem să-l finalizăm la notar. cum să procedăm? luminitasoare luminitasoare Buan ziua, am initiat un proces de divort cu minor in instanta... dat fiind faptul ca dureaza foarte mult, am ajuns la o intelegere cu sotul sa il scurtam si a ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain din romania Sylvania Sylvania Am nevoie de indrumare intr-un caz destul de special. M-am casatorit in Canada cu un cetatean canadian acum 3 ani, si casatoria a fost inscrisa in Romania prin ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman- canadian a nascut in romania, si de-aici numai probleme avatar899 avatar899 Am venit in Romania cu ideea sa fiu langa familia si prietenii de aici pentru nasterea acestui copil. Totul frumos pana vine vorba de actele pentru ... (vezi toată discuția)