avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produs electronic cu vicii de fabricatie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produs electronic cu vicii de fabricatie

Buna ziua!
Se da urmatoarea situatie: un smartphone achizitionat de la o platforma online, care sacadeaza, nu functioneaza conform, am contactat producatorul si am incercat anumite operatiuni de resetare/remediere, dar nu se manifesta tot timpul si mi-a fost greu sa demonstrez.
Mentionez ca cele 14 zile drept de retur au trecut. Nu exista un articol de lege care sa mentioneze ca produsele defecte de noi pot fi returnate pana la 30 zile?
pe factura de la platforma online este mentionat:
Termenul de garantie pentru vicii de fabricatie este de 30 de zile

dar ei doresc sa-l trimita in service pt reparatii.. iar eu nu as dori sa stau fara produs sau sa ma aleg cu un produs defect de nou.

Orice sfat e binevenit, multumesc

Alte discuții în legătură

Garantie produs cumparat online tdrtdr tdrtdr Buna ziua, Am cumparat un telefon de la un magazin online. L-am primit pe 27 iar acum am observat ca are un defect la camera foto. Nu au trecut nici 48ore de ... (vezi toată discuția)
Restituire bani comerciant - produs defect Betty06 Betty06 As vrea sa stiu daca un comerciant imi poate refuza restituirea banilor atunci cand returnez un produs cumparat deja defect de la el. Mentionez ca am cumparat ... (vezi toată discuția)
Neatentia consumatorului (?), nesimtirea comerciantului atentielaneatentie19 atentielaneatentie19 Buna seara tuturor membrilor comunitatii, o intamplare recenta, a doua pentru mine in acest \"domeniu\", ma face sa postez aici pentru a va cere ajutorul ... (vezi toată discuția)