avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru judiciar

Cum se calculeaza taxa de timbru judiciar la o actiune in obligatia de a face ( daramarea si aducerea imobilului conform proiectului) ?
Va multumesc.
Conform prevederilor din OUG 80/2013:

art.8: (2) Cererea privind repunerea părților în situația anterioară, când nu este accesorie acțiunii în constatarea nulității, anularea, rezoluțiunea sau rezilierea unui act juridic patrimonial se taxează cu 50 lei, dacă valoarea cererii nu depășește 5.000 lei, și cu 300 lei, pentru cererile a căror valoare depășește 5.000 lei.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a face Darius7 Darius7 Cum se calculeaza taxa de timbru judiciar la o actiune in obligatia de a face ( daramarea si aducerea imobilului conform proiectului) ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Taxe de timbru Lentian Lentian Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este valoarea taxei judiciare de timbru cazul • Rezolutiunea/rezilierea contractului de vanzare cumparare cu clauza ... (vezi toată discuția)
Stabilirea taxei de timbru in speta raspunderea civila delictuala eusaisapte eusaisapte Am formulat o actiune in raspundera civila delictuala prin care am cerut instantei sa oblige un functionar sa achite debitul pe care l-a falsificat pe numele ... (vezi toată discuția)