avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acţiune în anularea certificatului de moştenitor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acţiune în anularea certificatului de moştenitor

Va rog sa-mi dati un sfat. Pentru a promova o acţiune în anularea certificatului de moştenitor pe cine ar trebui sa chem in judecata daca eu sint singura mostenitoare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ergisela , utilizator 15:44, 8 Martie 2020
Nu puteti chema pe nimeni in judecata.
Mergeti la notar si rezolvati acolo.
Va multumesc mult pentru raspuns, dar notarul de stat care mi-a intocmit certificatul de mostenitor imi refuza rectificarea certificatului. Deaceea am considerat ca doar in instanta imi pot rezolva problema.
In acest caz va trebui sa va judecati cu notarul.
Da, trebuie sa ii solicitati prin cerere scrisa ce doriti si apoi dupa ce va da raspunsul scris deschideti proces.
Poate ar fi bine sa mergeti cu actele la avocat mai inainte de a merge la notar deoarece notarii nu au timp sa va explice si cum notarul are studii pe domeniu ar fi bine sa va analizeze cazul cineva in domeniu superspecializat.
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc mult domnule avocat pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare certificat de mostenitor ergisela ergisela Va rog mult sa-mi dati un sfat daca e posibil. Pe cine ar trebui sa dau in judecata pentru a promova o actiune in anulare/completare sau rectificare ... (vezi toată discuția)
Rectificare greseala in certificatul de mostenitor gaby83 gaby83 Buna ziua am urmatoarea problema, la intocmirea certificatului de mostenitor dupa bunica si parintii mei in anul 1989 notarul de stat a facut o gresala in loc ... (vezi toată discuția)
Anularea unui act notarial intocmit gresit AdrianAgache AdrianAgache Buna ziua! Va solicit ajutorul in legatura cu o problema:in cazul unui certificat de mostenitor testamentar in care notarul public nu a trecut intreaga ... (vezi toată discuția)