avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru gresit intentionat!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru gresit intentionat!

Buna ziua!
As dori sa ma lamuriti cu ce scop se poate gresi intentionat un cadastru.Dupa niste discutii aprinse in familie,pentru drepul ramas de la parintii decedati mie si surorii am stabilit sa ne luam fiecare partea cuvenita.Sora mea achemat cadastristul sa faca masuraratori,pe mine nu m-a chemat la fata locului,nu stiu daca trebuia legal sa fiu,ne-a intabulat la cadastru cu acest cadastru iar acum cand am luat eu cadastru si m-am uiat am vazut ca s-au gresit masuratorile normal la casa pe care o vrea sora mea.La toate camerele masurate,lungimea si latimea dau alta valoare decat cea trecuta de cadastrist,defapt casa iese pe o suprafata mai mare decat este in realitate.Ea vrea sa construiasca deasupra casei etsj si ma gandesc ca a facut ceva ilegal ajutata de cadastrist in folosul ei .Este vreo lege in care se specifica ca nu ai voie sa construiesti mai mult sau mai putin atata timp cat casa la pamant are o suprafata de 85 mp?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 17:28, 10 Decembrie 2009
Chiar nu pot intelege de ce ar fi gresit(intentionat) cadastristul! Daca ar fi pus o suprafata mai mica, parca as fi gasit o explicatie...dar mai mare?
Nu, nu exista nici o lege in sensul dorit de dv!!! O constructie poate fi extinsa, restransa, inaltata, cu aprobarile legale .
Iar despre suspiciunile dv.legate de incorectitudinea cadastristului: nici un cadastrist cred ca nu risca deliberat o greseala, pentruca la cateva abateri de acest gen, i se poate retrage dreptul de a intocmi cadastre, ceea ce este o paguba mult mai mare decat "rasplata" beneficiarului greselii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare! părinții mei dețin un teren intravilan pe care este ... Shurubelu Shurubelu Salutare! Părinții mei dețin un teren intravilan pe care este o construcție! Terenul este primit moștenire iar în actul de donație scrie \"teren cu ... (vezi toată discuția)
Conditii inscriere teren in cartea funciara ADR_C ADR_C Buna seara.As avea nevoie de niste lamuriri daca se poate. In anul 2010 vecinul din spatele casei mele si-a facut o lucrare de cadastru. Dupa masuratoare ... (vezi toată discuția)
Calcul suprafete cadastru jon_ion jon_ion buna ziua!am o mare dilema! releveul casei cu tot cu grosime pereti, peretii fiind limita de proprietate, arata o latime x iar schita cadastrala aceeasi latime ... (vezi toată discuția)